Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdv!

8 hetes kiscicám, ha nagyon belemerül a játékba, néha megrágcsálja kicsit az almot. Az lenne a kérdésem, hogy árthat-e neki? Átlagos, “kavics-szerű” almot használok. Egyébként rendesen eszik, iszik, használja a macska WC-t.
Valamint érdekelne, hogy Ön mit gondol arról, ha már 3-3,5 hónaposan megtörténik az ivartalanítás? (kandúrról van szó, szobacica)
Köszönöm szépen a választ!

2014.05.17

Állatorvos

Az nem lenne szerencsés, ha a cica megenné az almot, de ha kiköpi, akkor nem valószínű, hogy gondot okoz. Szerintem érdemes lenne kipróbálni a kukoricacsutka almot, amíg a cicának megvan ez a szokása. Amerikában bevett gyakorlat, hogy az állatokat még kölyökkorban ivartalanítják (3-4 hónapos kor). Magyarországon is egyre többen javasolják a korai ivartalanítást. Ennek elsősorban nőstény állatoknál van egészségügyi szempontból jelentősége. Én egy kandúr esetében azt tartom fontosnak, hogy az ivarérettség előtt történjen meg a beavatkozás. Ha fél éves koráig valamikor ivartalanítják a cicát, akkor nem valószínű, hogy jelölgetni fog.

 

Vissza a kérdésekhez