Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözletem. 🙂 igazából egy barátommal kapcsolatban érdeklődnék, mert ugyan nekem vannak kutyáim, de erre nem tudok választ adni. Ezért fordulok szakemberhez. A helyzet, hogy ismeretlen eredettel került gondozásába egy 10 hónapos amstaff szuka, nagyon aranyos, de nem meri kiengedni, valószínűleg csak két kölyökoltása van, azt hiszem az a parvó az első, a második az emlékeztető. A kérdés, hogy most akkor adassa be a többit? Ha jól tudom 5 oltás kell egy kiskutyának, neki az első kettő van meg és már kereken 10 hónapos, most került hozzá es nem tudja mit csináljon, vagy most már ez nem kell? Ezek a betegségek csak kölyök kutyára vonatkoznak? Adassa be a veszettségit, és mehet sétálni? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm.

2018.12.05

Állatorvos

Ennyi biztosan nem elég. Vigye el a kutyát egy állatorvoshoz és beszéljék át a protokollt. Minimum két kombinált oltás szükséges és természetesen a veszettség elleni védőoltások (egy éves koráig 2, de az elsőt már 3 hónaposan meg kellett volna kapnia). Mindezek mellett a féreghajtásról és a bolha-kullancs elleni védelemről sem szabad megfeledkezni.

Vissza a kérdésekhez