Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! 4 és fél éves ivartalanított kandúr cicámnak az elmúlt 2 hétben,olyan a széklete,hogy a fele normális a másik fele teljesen híg.Van olyan is néha,hogy az egész híg.Adtam neki pro-prebiotikum készítményt,1×1 adagban(Jutavit Probiotik Plusz),de nem igazán van javulás.Tápot nem váltottunk,ugyanazt eszi mint eddig.Az életkörülményekben sem változott semmi.A cica húgyköves volt,néha viszatér neki,de élete végéig Methazid tablettát kell szednie,és gyógytápot kap (Specific struvit …),igaz néha fele -fele arányban keverem neki Purina urinary táppal.Cicafüves jutalomfalatot is szokott kapni.De 2 éve így eszik,semmi gond nem volt a székletével.A cica közérzete,étvágya teljesen rendben van,így először kiváncsi lennék az ön véleményére,és ha úgy látja vigyem a cicát orvoshoz akkor elfogom vinni.Nem tudom,ez is fontos lehet-e,de legutóbbi látogatásunkkor az orvosnál azt a tanácsot kaptuk,hogy fogyókúráznia kell a cicának,mert túlsúlyos,7 kg.
Úgyhogy a napi adagját (2 alutasakos és a megadott mennyiségű szárazat) elosztom neki kisebb adagokra,többször eszik keveset,és jobban mozgatjuk is,nem hagyjuk hogy egész nap lustálkodjon.:)
Válaszát előre is nagyon köszönöm.

2015.02.17

Állatorvos

Ha a cica a hasmenést leszámítva egészségesnek tűnik, jókedvű, jó étvágyú, akkor reméljük, hogy egy bélrendszeri fertőzésről van szó, vagy az egyik táplálékra lett érzékeny. Allergia bármikor kialakulhat, akkor is, ha régóta ugyanazt kapja a macska. Én első körben azt javaslom, hogy ne adjon az állatnak alutasakos ételt, csak a megszokott szárazat. Ha 2-3 nap múlva is hasmenése van, akkor egy bélsármintával együtt mindenképpen vigye orvoshoz, mert ha egy hasmenés ennyi idő alatt nem rendeződik, akkor mindenképpen ki kell deríteni az okát. Ilyenkor célszerű a bélsarat bakteriológiai és parazitológiai vizsgálatra küldeni. Ha a bélsárvizsgálat negatív eredménnyel zárul, akkor az orvos eldönti majd a következő lépéseket (esetleg vérvétel). Elhúzódó hasmenés esetén mindenképpen ajánlott féreghajtót adni a cicának és a gyógyulás ideje alatt diétás táp etetésére is szükség lehet.

Vissza a kérdésekhez