Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! A kérdésem nem betegséggel sokkal inkább viselkedéssel kapcsolatos.
A kutyusunk még nem járt soha állatorvosnál és egy igazi minden lében kanál, rosszcsont, örökmozgó típus. Nem hagyja nekem sem hogy meg vizsgáljam, tapogassam nézegessem. Egyszerűen nem tud nyugton maradni, a kötelező oltásait viszont muszáj meg kapja! A kérdésem az lenne hogy ilyen esetben van e valami megoldás amit az állatorvos alkalmazni tud és nyugodtan meg tudja vizsgálni, be tudja oltani a kutyát? (gondolok itt valami féle bódításra illetve nyugtatóra vagy hasonlóra)
Tartok tőle hogy nem fog tudni viselkedni és az orvos nem tud vele semmit csinálni. Természetesen amint lehetőségünk lesz kutyaiskolába fogjuk vinni hiszen ez így nincs rendben de addig is szeretnék megnyugodni hogy kezelhető a kutyus a rendelőben valahogyan.
A választ előre is köszönöm!

2021.03.28

Állatorvos

Egeztessenek erről az állatorvossal. Ha a kutya nem agresszív, akkor az oltást biztosan be tudják adni neki, ha nincs komoly baj, akkor nem hiszem, hogy bódítani kellene, habár erre van lehetőség. Lehet, hogy a rendelőben kicsit másképp is viselkedik. Ez most sajnos tényleg nem a tréningek időszaka, de azért otthon is el lehet kezdeni tanítgatni. Megismerkedhetnek a klikkerrel, egyszerű feladatokkal, jutalmazással tud haladni a kutyával.

Vissza a kérdésekhez