Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Befogattunk egy kóbor cicát nemrég,de sajnos be van gyulladva az ínye.Már így került hozzánk,de a cica fél éves lehet.Most olyan súlyos a helyzet,hogy két napja nagyon lázas,és alig eszik egy két falatkát.Kapott antibiotikumot injekcióba,de az orvos nem tudta megmondani mitől lehet.Kérdésem az lenne merjem ecsetelni az ínyét Corsodyl oldatta?Mert az állatorvos azt mondta szerinte igen lehet de nem tudta megmondani mivel.Nagyon aggódunk érte,vajon mikor fog meggyógyulni?Azt még hozzá kell tennem,hogy másfél hete volt a cicának ivartalanító műtétje,egyébként hím cica.Semmi probléma nem volt utána vele.Nem lehet esetleg köze egymáshoz,vagy késői szövődmény ez a magas láz?A kedve is nagyon rossz nagyon sokat alszik.Előre is köszönöm szépen válaszát.Üdv:Gyöngyi

2015.01.19

Állatorvos

Mindenképpen vizsgálják meg a herélési sebet, ha az gyulladt, gennyes, akkor okozhatja a magas lázat.Használhat Corsodylt, Glycoseptet, Phlogosolt, de ezeknek a macska számára borzalmas ízük van. Lehet, hogy nagyon habzani fog tőlük a szája. Létezik állatok számára is ecsetelő, ami nagyon jó és ízesített, ilyen például a Stomodyne gél. Ilyen súlyos fogínygyulladást valószínűleg csupán ecsetelővel nem lehet megoldani. Súlyos fogínygyulladás, befogadott macska, magas láz: ha ezeket hallja az ember, akkor sajnos felmerülhetnek azok a súlyos vírusos fertőzések (macskaleukózis, macska AIDS, fertőző hashártyagyulladás), amelyek sajnos gyógyíthatatlanok, csak karbantarthatók. Ezeket a betegségeket vérvétellel lehet diagnosztizálni. A fogínygyulladást lehet antibiotikummal és gyulladáscsökkentővel enyhíteni. Azt is meg kell vizsgálni, hogy nincsen-e a macskának speciális fogfelszívódással járó betegsége (FORL). Egyes autoimmun betegségek tünetei között is szerepel az erősen kipirult fogíny.

Vissza a kérdésekhez