Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Kérdésem lenne, hogy kiscica 9 hetes miért csinálja azt, hogy ha már csak pár falat van a tányérjában nem eszi meg csak ha rá töltök? Nem gondolnám, hogy az a baja, hogy régi. Kis adagokat kap napi 4-5 alkalommal kb. 10grammot és ezt is kb. 2-3 részletben eszi meg. Eszik fut egy kört és aztán befejezi, de pár szem ott marad mindig amire finnyás és csak akkor eszik még egy kicsit ha pluszban töltök rá neki. Száraz tápot kap még egy kicsit mindig nedvesítem neki, de már nincs beáztatava, teljesen szárazon még nem eszi meg, fokozatosan próbálom átállítani.
Lehet buta gondolat de lehet, hogy szüksége van arra a tudatra, hogy van étel bőséggel amiből ő ehet, és ha már csak kevés van nem eszi meg, hogy maradjon későbbre? Pedig már megszokhatta volna, hogy rendszeresen kap enni, éhen nem marad.
Válaszát előre is köszönöm!

2017.11.06

Állatorvos

Biztosat nem írhatok, hiszen nem látok bele a cica fejébe. A kiscicák nem esznek nagy mennyiségeket. Lehet, hogy akkor sem éhes még igazán, amikor ad neki újabb adagot, de mivel ételt tesz ki, ezért odamegy és eszik…Nem gondolnám, hogy a kiscica végig gondolja, hogy miért nem eszi meg azt a pár falatot. Ha egészséges és vidám és jó kondícióban van, akkor talán nem is számít ez a hóbortja.

Vissza a kérdésekhez