Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Két mentett, ivartalanított nőstény cicám van, a lakásban vannak állandóan. Egyikük 2011. áprilisban, a másik 2014. áprilisban született. Jelenleg Royal Canin Sterilized 37 tápot esznek, és naponta egyszer, kb. 35-35 g. 75 %-os fehérjetartalmú, prémium minőségű cicakonzervet (hal vagy csirke). Tudomásom szerint 7 éves kor körül a vesekárosodás megelőzése érdekében csökkentett foszfortartalmú tápot kell kapniuk, ami miatt tervezem a tápváltást, és a magas hústartalmú (magas foszfortartalom??) konzervek csökkentését. A gondom az, hogy nem tudom megoldani a külön-külön etetést. Tanácsa szerint mi lenne előnyösebb: ha a fiatalabb macska kapná hamarabb a 7+ -os tápot, vagy várjak még a váltással, és az idősebb kapja majd csak 8-8,5 éves kora után a senior tápot. Másik kérdésem, hogy a Royal Canin Instinctive Jelly és az Instinctive Loaf, foszfortartalmát tekintve, megfelelő-e a senior korba lépő cicának, vagy másikat válasszunk? (A nedves táp esetében már megoldható a külön-külön etetés, az eltérő kor figyelembe vétele) Köszönettel: Papp Julianna

2017.07.13

Állatorvos

Én nem tartom szükségesnek, hogy a cicák előtt egész nap ott legyen az étel. Ők húsevők, nem esznek természetes körülmények között sem egész nap. Természetesen a szokásokon nehéz változtatni. Ha nem lenne egész nap előttük az étel, akkor könnyen megoldható az is, ha mással kell etetni őket. Ez főleg akkor okoz problémát, ha az egyik állat valamiért  olyan speciális diétát igényel, ami a másik számára egyáltalán nem ajánlott. Jelenleg én azt javaslom, hogy az idősebb állatnál mindenképpen csináltasson egy állapotfelmérést (vér és vizeletvizsgálat). Természetesen a fiatalabbnak is csak javára válik egy kivizsgálás. Ha a vizsgálatoknál nincs eltérés, vagyis a cica egészséges és egész nap előttük akarja hagyni a száraztápot, akkor akár keverheti is a kétféle tápot…., ez nem optimális, de…A konzervek közül az idősebb kapjon senior , a fiatalabb, pedig adult  eledelt. Ha bármelyik állatnál bármi eltérés mutatkozik a vizsgálatok eredményei alapján, akkor szigorúbban kell venni az étkeztetésüket.

Vissza a kérdésekhez