Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Nemrégiben hozzám került egy ismerősöm kutyája. Most 7 éves és eddigi életében csak veszettség elleni oltást kapott, még a kölyök korban szokásos sorozatot sem kapta meg (Parvó, kombinált stb…). Eddig ez nem is volt probléma, mert falun egy kertes házban élt, ahol nem találkozott a társain kívül más kutyákkal. Viszont most velem él Pesten és félek, hogy itt a rengeteg kutyától összeszed valamit. Ilyenkor mi a teendő az oltásokkal, mennyit kell kb. majd kapnia? Elég egyszer megkapnia mindegyik oltást most vagy, mint kölyök korban, többször is kell, majd kéthetente ismételni, hogy kialakuljon a védettség.? Válaszát előre is köszönöm.

2014.07.07

Állatorvos

Felnőtt kutyáknál nem szokták végigcsinálni a kölyökkori oltási sort. Ilyenkor általában csak egy kombinált oltást adnak a kutyának. Annak ismeretében, hogy az állat biztosan soha nem kapott még kombinált védőoltást, szerintem így első alkalommal érdemes megismételni a vakcinát egy hónapon belül még egyszer, majd a későbbiekben évente. Ha a kutya sokat jár kutyaközösségbe, akkor hasznos lehet a kennelköhögés elleni védőoltás is (ezt a vakcinát elég egy alkalommal beadni,majd évente ismételni). A rendszeres féreghajtásról se feledkezzen meg. A féreghajtás évente egy alkalommal kötelező, de ajánlott 3-4 havonta elvégezni.

Vissza a kérdésekhez