Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm. Szeretném megkérdezni hogy nagy baj e az ha a kiskutyám ( yorki 3 kg. ) belenyalt a nyírfacukros fagylaltomba.( Házi készìtésű alig volt a 6 adagban csak összesen egy teáskanálnyi) Kb. Egy kis körömnyi adag fagyit nyalhatott le tegnap délután 1 kor. Eltelt azóta 34 ora De semmi tünet nincs most sem és nem is volt. Utána olvastam mert utolag tudtam h egyáltalán nem szabad adni. Jó kedvű eszik iszik nincs tünet. Igy is meg kell nézetnem orvossal? nehogy baj legyen. Válaszát köszönöm.

2016.06.26

Állatorvos

Kedves Gazdi!

A nyírfacukornak több mellékhatása is lehet, és már rendkívül kis mennyiségben is elérheti a toxicus hatást egyes érzékeny kutyáknál. Az egyik mellékhatás a vércukoresés, aminek markáns tünetei lehetnek, de a májkárosító hatását egy laikus nem biztos, hogy észreveszi, sőt még fizikális vizsgálattal sem biztos, hogy kiderül. Én azt javaslom a biztonság kedvéért, menjenek el állatorvoshoz és nézessenek egy vérképet biokémiával, amiből kiderül, hogy károsodott e a mája a kiskutyának, illetve van e egyéb eltérés.

üdv

Vissza a kérdésekhez