Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Van egy 10 hetes francia bulldog kiskutyánk és fokozatosan szoktattuk az egyedülléthez. Amikor 3-4 órát volt otthon nem volt semmi baj, viszont amióta 6órát egyedül hagyom miután hazaérek nekiáll ugatni és ezt képes akár két órán keresztül is csinálni, harapdál, rág morog, mondhatni extrém rongálásba kezd, látszik rajta hogy haragszik rám. Ön szerint ezzel mit lehetne kezdeni? Ma pl úgy belémharapott a kis fogaival hogy vérzett is és hiába szólok rá, hiába csapok a popójára a hiszti nem marad abba! Ez esetleg szorongás lehet, vagy arra is gondoltam hogy jönnek a fogai és azért bolondulhatott meg?

2018.06.20

Állatorvos

Az ilyen viselkedést határozottan tiltani kell. Figyelemmegvonás, és tiltás. Ha ez nem elég, akkor határozottan meg kell fogni és áttenni egy másik helyiségbe néhány percre, majd kiengedni. Ha folytatja ezt a viselkedést a tiltás ellenére, akkor újra szeparáció. Fontos, hogy a tiltást 1x-2x mondjuk csak el, mert erejét veszíti, ha csak ismételgetjük, hogy nem-nem és nem történik semmi. Ha nem reagál a tiltásra, akkor jön a súlyosabb következmény, a szeparáció. A lényeg, hogy nem ordibálunk, nem ütünk. Határozottan, higgadtan kell utasítani max. 2x. A kutyának meg kell tanulnia, hogy ha a falkavezér (Ön) hazaérkezik, akkor nem ugrálunk összevissza, nem viselkedünk tiszteletlenül. Türelmesen kell várni, amíg a falkavezér megengedi, hogy üdvözölje az alacsonyabb rendű falkatag (kutya). Ha ez megtörtént, akkor jöhet a jól megérdemel és kivárt nagy séta.

Vissza a kérdésekhez