Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm. Van egy nagy termetű snauzer keverék kutyusom. Lakásban él tehát kintről, koszt vagy valamilyen kártevőt nem nagyon szokott összeszedni. A szőre nagyon vastag. Ha lenyírjuk akkor is ha megsimogatom szét kell választanom a szőrét, hogy lássam a bőrét. A probléma az, hogy korpa szerű por van a szőrében. főleg hátul a hátán. Mivel fekete elég feltűnő.A szőre is alul szürkés és kicsit zsíros. Esetleg a faggyúmirigyével lehet a probléma? vagy használunk korpa ellenni sampont? A másik probléma amivel már állatorvosnál is voltunk az a hátán lévő csomó.A doktor úr szerint zsírcsomó nem kell tőle félni, de azóta nőtt is és ma reggel váladék jött kis belőle. Utána megtapogattam és éreztem hogy már nem olyan kemény. Szóval arra gondoltam, hogy a zsírcsomót ki szokták szúrni? előre is köszönöm!

2014.07.06

Állatorvos

Vizsgálat nélkül sajnos nehéz véleményt mondani, de ha a kutya bőre-szőre zsíros tapintatú és korpás, akkor nagy valószínűséggel seborrhea van a háttérben, ami valóban a faggyúmirigyek működészavara.  Létezik kifejezetten kutyák számára gyártott gyógysampon (pl.: Sebolytic), ami szabályozza a faggyútermelést és gátolja a korpásodást. Vigyék vissza az állatorvoshoz a kutyát, ha a hátán lévő csomó nőtt és váladékozik. Ha ilyen jelenséget tapasztal, akkor az valószínűleg nem zsírcsomó (vagyis jóindulatú zsírdaganat-lipoma). A lipomákat nem szokták kiszúrni, csak műtétileg eltávolítani, ha növekednek. Ha a csomóból váladék ürül, akkor az lehet például tályog vagy ciszta vagy vérömleny. Alapszabály, hogy amennyiben a kutya testén lévő csomón változást észlel, akkor mindig vissza kell vinni az orvoshoz az állatot. Ha úgyis elmennek az orvoshoz, akkor mutassa meg a kutya bőrét is.

Vissza a kérdésekhez