Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm! Van egy 7 hónapos kis ivartalan kan kutyánk, aki az elmúlt napokban már nem csak a vizeletét , de a székletét is a lakásban végzi. Persze séta közben is. Mit tudunk tenni azért hogy leszokjon róla?
Minden orvosi vizsgálat negatív lett, vagyis nem betegség okozza.
Napi 4-5x sétál, de séta után is végzi a dolgát a lakásba. Pelenkára hiába szoktatjuk, ő azt hiszi az is játék, mert a földön van, és széttépi, mint bármit amit talál. Ha elmegyünk otthonról rombol, tör zuz, pedig nem köszönünk el tőle. Kérem segítsen! Várom mihamarabbi válaszát, előre is köszönöm szépen!

2019.01.28

Állatorvos

A kutyának valószínűleg szeparációs szorongása van. Szerintem érdemes lenne felvenni a kapcsolatot egy viselkedésterápiában jártas szakemberrel. Én jó szívvel ajánlanám Dr. Sátori Ágnest. Ha rajtakapják, hogy bent végzi a dolgát, akkor azonnal szakítsák félbe egy határozott tiltással, akár kiáltással és azonnal vigyék le. Ha ott is elvégzi a dolgát, akkor óriási dicséret, jutalom jár. Utólag büntetni tilos.

Vissza a kérdésekhez