Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

1 éve fogadtunk örökbe egy 12 éves, lány kutyust. Mivel az egyik emlője növekedésnek indult, állatorvoshoz vittük, röntgen, vérvétel, vizsgálat persze, a diagnózis: le kell venni mindkét sorban a ciciket. Daganat van mindegyikben, a tüdőben nincs áttét, ami jó hírnek számít, de döntenünk kell.
A kutyus most (még) jól van, nincs fájdalma, huncutkodik, boldog.
Ám tanácstalanok vagyunk, mivel teszünk jobbat neki. Vállaljuk a komoly műtétsort, vagy ne, és inkább tegyünk meg minden mást, hogy amíg lehet boldogan éljen velünk?
A műtéttel talán megbolygatjuk az egész szervezetét/testét, ám ha így marad, a többi emlő is növekedésnek indulhat.
Most egy fél diónagyságú tapintható a legrosszabb állapotban lévőben, a többinél is érezhető a keményebb kis csomó.
Fogalmunk nincs mit tegyünk. 🙁

Köszönöm válaszát előre is!

Dorka gazdi

2018.10.05

Állatorvos

Ha a tüdőben nincsen áttét és a kutya biztonságosan altatható és belgyógyászatilag rendben van, akkor szerintem vágjanak bele a műtétbe. Én úgy gondolom, hogy leginkább megalapozott véleményt a műtétet végző kezelő állatorvosa tud alkotni, akinek komplex képe van a kutya állapotáról. Olyan orvost válasszon, akinek a véleményében megbízik. Én az interneten keresztül csak általános véleményt mondhatok.

Vissza a kérdésekhez