Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

2018. november 25-én örökbe fogadtam a menhelyről egy 1 éves pinscher mix ivartalanított szuka kutyust.
Néha előfordul, hogy furcsán kapkodja a levegőt, zihál mintha fulladozna. Készítettem róla felvételt (akkor már szinte abbahagyta) és elmentünk állatorvoshoz, ott bemutattam a videót amire a doktor úr csak annyit mondott, hogy ez semmi, teljesen normális. Viszont én ez után elkezdtem felírni milyen időpontokban csinálja, mennyi ideig. Általában alvás közben kezdi el, 1-2 alkalommal volt mikor séta közben.

2018.11.09 10:45 (ébren volt, járkált a lakásban)
2018.11.15 1:53 (aludt, 30 mp körül, erőteljes levegőkapkodás)
2018.12.20 2:30 (aludt 1-2 másodperc volt az egész)
2018.12.25 4:40 (aludt, rövid pár mp-s)
2019.01.10 (aludt, erős, nagyjából 2 percig tartott) – erről ismét videót készítettem

Amikor “fullad, zihál” nem változik a közérzete, jön ha hívom, felugrik az ágyra, tehát nem merevedik le miközben ez történik. Utána sem zavart vagy bágyadt.

2018. december 13-tól kap Lavet Multivitamin tablettát, tápnak sima Lidlben kapható eledelt kap (a menhelyen is hasonlókat kapott.) Mikor hozzánk került Happy dog tápot adtunk neki, de a széklete laza volt tőle, volt hogy a szobában végezte el a dolgát. Több ideig adtuk, hátha csak az átállás miatt van, de nem vált be, ezután kezdtük a minőségi táp helyett a Lidlst adni, kiegészítésként pedig naponta kapja a multivitamint.

Mindenképpen újra elvisszük állatorvoshoz, de szeretném kikérni az Ön véleményét, vajon mi lehet.

Kérem, ha esetleg a videókat át tudnám küldeni e-mailben, hogy megnézhesse az eva.kratky92@gmail.com címen továbbíthatom.

Köszönöm!

2019.01.13

Állatorvos

A YouTube-on számos video van a “reverse sneezing” jelenségéről. Nézze meg, hogy ilyesmit figyel-e meg Ön is kedvencén.

Vissza a kérdésekhez