Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

4 malackám van és mind egészséges jól tartottak. Eddig reggel-este kaptak friss zölit, de áttértem és csak este adok nekik, mert nincs mostanában bizodalmam zöldségek iránt. (termesztés, vegyszerek…stb) , Napközben van táp és az elengedhetetlen széna. Egyetlen fiúcskám a négyből nem eszi a szénát? Kicsit folyik a nyála … na rögtön mentem az orvoshoz … megvizsgálta, súly termete megfelelő azt mondta az orvos kicsivel nagyobbak a hátsó fogak ezért nem záródik a kis szája, és nyáladzik, de viszont nincs ránőve a nyelvre. Mivel volt miben válogatni így a tápokat részesítette előnyben! Csiszolásról nincs szó, nem is beteg, hanem lusta szénázni, amivel még megelőzhető!
Abban maradtunk kevesebb táp(választék) és inkább széna, széna, széna! 2 hét alatt kb. helyre kell h álljon a fogazata!
2 napja figyelem és valóban nem töri össze magát, megúszásra megy, pedig a széna a legalkalmasabb arra, h lekoptassa a növekedést!
Most nem teszek annyiféle tápot elé csak 2félét azt is szinte alig, h ne tudjon válogatni, de ettől még nem eszi a szénát. Ma de. elvettem a tápokat és még csak annyira sem éhes, h a szénát egye! Ezt látva délután inkább visszaraktam a tápot, mert azt meg nem szeretném, hogy elkezdjen fogyni pláne, h felboruljon az anyagcsere a bélflóráról nem is beszélve! (?)
A széklete jó! A lényeg az 1-2 hét alatt eredménynek kell lennie!
A kérdésem, hogyan és mivel tudnám elérni, h elkezdje enni a szénát?!
Van az Emulvit nevű vitamint, annyira csípi, h még az üveget is kirántja a kezemből 😀 – na azzal egy-két szénát bekentem és talán annyit meg is evett – ennyi! A dokinál tegnap előtt voltam, ez a második napom a „kísérletezésre” szóval van idő, de baromi gyorsan ki kéne találnom, mivel tom a leghatékonyabban elérni , rávenni – nem akarom, h baja legyen! Lécci segítsetek! köszönöm !

2013.09.01

Állatorvos
Ha a malac korábban ette a szénát most meg nem, akkor annak valószínűleg oka van. Nincsen olyan módszer amivel rá lehet venni a malacot, hogy olyasmit, megegyen, amit nem akar. Érdemes lenne megnézni, hogy a túlnőtt fogaknak nincsen-e olyan éle, ami rágás közben fájdalmat okoz a malacnak, mert akkor azt le kellene csiszolni. A vitamin csepp azért nem jó, mert abból nem vihet nagy mennyiséget a széna felületére, hiszen akkor túladagolja. Olyasmi ami nedvesíti a szénát szintén nem jó, hiszen akkor elveszik a szénának az az állaga amiért jó fogkoptató. Kipróbálhatja a fiatal akácágakat is, hátha azt szívesen rágcsálja a malac.
Vissza a kérdésekhez