Search
Generic filters
Exact matches only

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Kutyán csomószerű valami, vagyis inkább szövetnövedék mi lehet?

Kép: http://kepkezelo.com/images/5zcbfh0dlsg5..

Elnézést, ha rossz minőségű a kép. A lényeget próbáltam fotózni, így nem igazán érződik az arány, de egyébként nem nagy, kb. 2 centis lehet, vagy egy kisujj körömmérete.

Amerika Staffordshire Terrier (vagy Pitbull, nincs törzskönyv így nem fix, hogy Amstaff, de inkább az, mint Pit), lassan 8 éves (augusztusban lesz annyi) kan kutya.

Az oldala és a mellkasa határán van, a mellső lába környékén befelé haladva. A mellbimbó vonalát követi, olyan, mint egy utolsó bimbó, picit nagyobb, meg persze rozsaszínes. A felülete puha nyomásra, oldalról picit keményebb talán, bár nem túl vastag, és ott amúgy is feszes a bőr. Ha mozgatom a bőrt, úgy vettem észre, hogy ez a kis dudor szerűség vele együtt elmozdul. Nem nagyon akartam nyomkodni, piszkálni, de próbáltam picit összefogni és minimálisan mozgatni. Elmozdult, irányát úgyis változtatta, hogy amerre gyűrődött a bőr, arra felé nézett. Érintésre, nyomásra nem fáj neki, nem kapja el, nem foglalkozik vele, nem igazán reagál rá. A kutyának semmi baja, eszik, iszik, játszik, ugat, örül, teljesen hétköznapiasan viselkedik. Sokat fekszik egyébként a betonon is, lehetséges ok talán ez is lehet, hogy ettől lett az ott. Érdekesség még, hogy nem most hirtelen jelent meg, hanem ott van már hetek, talán hónapok óta, csak teljesen kiment a fejemből. Hazajöttem vidékre, hátára feküdt, így vettem észre újra. A kutyának sem akkor, és azóta sincs semmi baja, rossz kedve, vagy hasonló. Ez a kis valami, ami rajta van (ahogyan észreveszem) nem nő és nem nőtt. Lehet, hogy már kezd lassan öregedni, és ilyen szemölcs szerűség, amelyek majd elkezdenek kijönni rajta?

Tudom, állatorvos… Viszont úgy érzem, ha már (én h.lye) elfelejtettem, hogy van ott valami, akkor ez a pár nap még hadd teljen el, azaz a húsvéti ünnepek, mert itt vidéken ilyenkor már nem fogják megnézni. Van egy doki, akit mindig hívunk, ha valami van, ő sokszor meggyógyította már apróbb dolgokból. Gondoltam arra, hogy esetleg megpróbálom lehívni, de hát mit tud ezzel kezdeni háznál? Gondolom ilyenkor szövettan és hasonló dolgok kellenének, ami itt talán nincs is, nem elég korszerűek a rendelők sem…

Ön szerint mi lehet?

Ha nem nő és a kutyának semmi baja, akkor is lehet nagy gond?

2019.04.21

Állatorvos

Sajnos a képet nem sikerült megnyitni…Alapvetően azt szoktuk mondani, hogy ha egy elváltozás nem nő, nem változik, nem vakarja az állat, nem fekélyes, könnyen elmozdítható, akkor ezek arra utalnak, hogy nagy valószínűséggel jóindulatú a szövetszaporulat…Természetesen, ahogy nagyon helyesen írta, a szövettani vizsgálat adna biztos választ.

Vissza a kérdésekhez