Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Menhelyről fogadtunk örökbe egy két éves ivartalanitott lány cicát másfél hete, aki nagyon fél az emberektől. Már van itthon egy másik ivartalanitott lány cica, lakásban tartom őket. Két alom tálca van a lakás különböző pontjain, messze az etetés helyétől. Minden nap tisztitom az alomtálcákat. Az új cica ennek ellenére egy vagy két pisilést a szőnyegen, ágyon, bútorokon végez el. A többi dolgot, mind az alomtálcába végzi, de a pisit nem is ássa el csak úgy ott hagyja. Már majdnem az összes bútorom bánja ezt a dolgot, és szeretnék megoldást találni erre a problémára. Előre is köszönöm a válaszát!

2018.10.08

Állatorvos

Ha egy cica stresszes, akkor nagyon gyakran előfordul, hogy jelöl, akkor is, ha ivartalanított…Nagyon fontos, hogy a cicának biztosítsák a lehető legnagyobb nyugalmat. Legyen sok búvóhelye (olyan is, ahonnan belátja a környezetét-pl. szekrény tetején), legyen lehetősége elhúzódni a másik cicától. Szerintem még egy alomtál is jó lenne. Nagyon fontos, hogy a vizelettel szennyezett tárgyakat nagyon alaposan tisztítsák meg, úgy, hogy ne maradjanak szagnyomok (erre legjobbak az enzimatikus tisztítószerek). Érdemes kipróbálni a nyugtató hatású feromonokat tartalmazó Feliway sprayt és párologtatót. Ha ez nem elegendő, akkor meg lehet próbálni nyugtató hatású készítményeket alkalmazni a kezdeti időszakban (pl.: Calmex, KalmAid).

Vissza a kérdésekhez