Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!
Szeretnénk befogadni egy menhelyi kutyust, ő balesetben sérült, a bal mellső lába amputálva lett. Kérdésem az lenne, hogy valamilyen porcerősítőre, vitaminra, nyomelemre szüksége van-e? Későbbiekben okoz-e a fogyatékossága izületi/porc stb. fájdalmakat (leterheli a többi lábát vagy nem jól osztja el a terhelést,stb.) Hogyan védhetnénk ezt ki? Esetleg kutyaúszás, vagy valamilyen rehabilitáció létezik ilyen esetekre? Nagyon szeretnénk megkönnyíteni, fájdalommentessé és boldoggá tenni az elkövetkezendő éveit… Válaszát előre is köszönöm!

2015.10.22

Állatorvos

Mindenképpen hangsúlyt kell fektetni az ízületek egészségére, hiszen, jól gondolja, egy ilyen probléma megváltoztatja az állat statikáját, másképp terheli az ízületeit. Mindenképpen jó megoldás, ha táplálékát évente legalább két alkalommal kúraszerűen (1-2 hónap) porctáplálókkal egészíti ki. Én azt javaslom, hogy vegye fel a kapcsolatot egy olyan állatorvossal, akinek a fizioterápia a szakterülete (pl.: Dr. Biksi Otília) és beszélje meg vele, hogy ilyen esetben milyen mozgásformát tart kívánatosnak.

Vissza a kérdésekhez