Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Állatorvos válaszol

Vissza a kérdésekhez

Üdvözlöm!

Van egy 7 és fél éves ivartalanított szuka, standard tacskó kutyám. Panellakásban lakunk, ágyban alszik, jól van tartva és imádjuk őt. 5 nappal ezelőtt észrevettük, hogy a vizeletürítésének legvégén néhány csepp vér távozott, amely élénkpiros színű volt. Felhívtam az állatorvost, de mire mennünk kellett volna a probléma rendeződött a kutya teljesen normálisat ürített, vér nem jött a vizelés közben és végén sem. Ez így ment 2 napig, minden rendben volt. Ma megint észrevettem, hogy a reggeli első séta alkalmával ismét a vizeletürítés végén megint jött pár csepp vér. A testhője 38,9, étvágya rendben van, inni is iszik rendesen, semmi egyéb eltérést nem mutat a viselkedésében, így elmondható, hogy jó a közérzete. Az lenne a kérdésem, hogy mi okozhatja ezt az elváltozást és miként szüntethető ez meg? Kezdek aggódni, hogy nehogy baj legyen. Válaszát köszönöm!

2018.04.15

Állatorvos

Meg kell vizsgálni a kutyát, hogy honnan jöhet a vér (húgyhólyag, hüvely). Elsőként egy hasi ultrahangot javasolnék telt hólyaggal és a hüvelyt kellene megvizsgálni hüvelytükörrel, hogy nem gyulladt-e, vagy nincsen-e benne valami felmaródás, vagy szövetszaporulat, ami alkalmanként vérzik. Egy vizeletvizsgálat is hasznos lenne. Keresse fel állatorvosát.

Vissza a kérdésekhez