Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Új családtag érkezik? 3+1 tipp a kezdeti időszakhoz

2024. május 06.

Egy szőrös családtag érkezése mindig nagy izgalommal jár, különösen, ha az első háziállatunkról van szó. Egy cica biztosan bearanyozza majd a mindennapjainkat, de kezdő gazdiként időnként szembesülhetünk váratlan nehézségekkel. Mielőtt még hazavinnénk egy doromboló szeretetgombócot, mindenképp fel kell készülnünk a fogadására.

1. Keressük fel az állatorvost

Még a cica érkezése előtt érdemes utánajárnunk, hogy a környékünkön melyik állatorvoshoz szeretnénk majd járni kedvencünkkel. Kérjük ki macskás ismerőseink véleményét vagy olvasgassunk az interneten.

Javasolt már az első napokban meglátogatnunk az állatorvost, és meggyőződnünk kistigrisünk jó egészségügyi állapotáról, illetve, ha tudunk bármilyen betegségről, azt is mindenképp mondjuk el az első vizsgálat során.

2. Megfelelő étrend kialakítása és betartása

Egy háziállat egészségének fenntartásához a helyes táplálás a kulcs. A kezdetekben azzal az eledellel javasolt etetnünk a minitigrist, amelyet korábbi otthonában is kapott, és ezt fokozatosan tudjuk lecserélni, ha szükségessé válik. Előfordulhat, hogy macskánk speciális étrendet igényel, erről tájékoztathat minket a korábbi tulajdonos, a tenyésztő vagy a menhely, attól függően, hogy honnan kerül hozzánk a cica, de az állatorvosi rendelőben is fény derülhet rá.

Ha nincsenek extra igények, akkor is figyeljünk arra, hogy a korának megfelelő, magas biológiai értékű fehérjéket tartalmazó, minőségi eledellel kínáljuk kedvencünket. A Real Nature termékei például kiváló összetevőkből készülnek és tartalmaznak minden olyan tápanyagot és vitamint, amelyre egy minitigrisnek szüksége lehet.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/macska/eledelek-macska/?swoof=1&pa_marka=real-nature&product_cat=macska-szaraz-eledelek&really_curr_tax=981-product_cat

Amennyiben idősebb állatot fogadunk örökbe mindig vigyük orvoshoz egy állapotfelmérésre, hogy kiderüljön nincsen-e szükség valamilyen speciális diétára. Vesebetegség esetén a táplálék magasabb víztartalma miatt, fogászati problémák esetén a könnyebb fogyaszthatóság miatt érdemes megfontolnunk, hogy a minőségi nedves eledelek közül választunk.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/macska/eledelek-macska/macska-nedves-eledelek/?swoof=1&pa_eletszakasz=idos&paged=1&really_curr_tax=1299-product_cat

Eleinte az új környezet stresszt válthat ki a háziállatban, és megtagadhatja az ételt, de nem kell aggódnunk, valószínűleg hamar feloldódik és kiüríti majd a tányérját.

3. Tegyük cicabiztossá otthonunkat

A macskák kíváncsi természetűek és könnyedén bajba kerülhetnek, ha nem teszünk meg néhány óvintézkedést.

– Rejtsük el az elektromos vezetékeket és a törékeny tárgyakat
– Rögzítsük a bútorainkat, hogy biztosan ne tudjanak eldőlni
– Mindig hajtsuk le a wc fedelét
– Soha ne hagyjunk elől emberi táplálékot
– Győződjünk meg arról, hogy nincsenek a cicákra mérgezően ható növényeink
– Tartsuk elzárt helyen a vegyszereket, tisztítószereket, fagyállót, stb.
– Az ajtót mindig csukjuk be, az ablakokra helyezzünk macskahálót vagy rácsot

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/macska/ajtok-halok/

+1 Biztosítsunk sok játékidőt

A közös játék során a cica gyorsabban fel tud oldódni, segít, hogy jól érezze magát és erősödhet általa a köztünk lévő kötelék. Továbbá segít levezetni a szobatigris felesleges energiáit és kiélheti közben az ösztöneit, fizikailag és szellemileg is stimulálja az állatot.

Szerezzünk be többféle játékszert, hogy mindig legyen mivel felkeltenünk kedvencünk érdeklődését. Válasszunk például jutalomfalattal tölthető játékszereket, pálcás cicajátékokat, csörgő labdákat és macskamentás plüssöket vagy párnákat is.

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/macska/jatekok/

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Új családtag érkezik? 3+1 tipp a kezdeti időszakhoz

Új családtag érkezik? 3+1 tipp a kezdeti időszakhoz

Macskaajtó: beszerelés és szoktatás

Macskaajtó: beszerelés és szoktatás

Macska pórázon – értelmetlen dolog, vagy jó ötlet?

Macska pórázon – értelmetlen dolog, vagy jó ötlet?

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.