Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Úti etikett kalandozó gazdiknak

2017. május 16.

Úti etikett kalandozó gazdiknak

Nincs egyszerű dolga azoknak a gazdiknak, akik kutyájukkal együtt szeretnének utazni, és például hotelben pihenni. A legtöbb szállodába vagy egyáltalán nem engedik be a háziállatokat, vagy nagyon szigorú szabályokat kell betartanunk cserébe. Ennek egyik fő oka sokszor a korábbi rossz tapasztalatokban keresendő, ezért sokat számít, hogy mi magunk milyen viselkedést tanúsítunk az adott helyen kedvencünkkel.

Igyekezzünk olyan szállást választani, amely biztosan megfelel négylábú barátunk számára. Ha az eb nem jön ki jól más állatokkal, vagy tudjuk róla, hogy mindig megugatja az idegeneket, akkor ne egy emberekkel, esetleg állatokkal zsúfolt apartmant vagy hotelt részesítsünk előnyben. A foglalás előtt gyűjtsünk be minél több információt az adott szálláshelyről.

Csakis jól nevelt kutyával induljunk útnak. Azok a kutyusok, amelyek időnként megrágcsálják a bútorainkat vagy szaladgálnak a lakásban, mit sem törődve azzal, ha valamit levernek vagy eltörnek, nem hotelszobába való állatok. Nagyon fontos, hogy kedvencünk hallgasson ránk, és megértse, ha valamit nem szabad.

Tudnunk kell alkalmazkodni. Előfordulhat, hogy a szálláshely szabályzata megengedi azt, hogy a háziállat egyedül legyen bent a szobában, de ha azt tapasztaljuk, hogy ilyenkor kutyusunk hangoskodni kezd, akkor mindig vele kell maradnia valakinek.

Azokban a helyiségekben, ahol más emberek és állatok is tartózkodnak, figyeljünk arra, hogy senkit se zavarjon az eb. Például ne ugráljon másokra és ne nyalogassa őket, feltéve, ha biztosan tudjuk, hogy ezt az adott személy nem bánja. Ha kedvencünk szeretne megismerkedni egy másik háziállattal, akkor előtte mindenképp egyeztessünk a gazdájával. Lehet, hogy a mi kutyusunk barátságos, de előfordulhat, hogy a kiszemelt szimpatikus négylábú félénk, esetleg agresszíven reagál a közeledésre.

Különösen legyünk figyelmesek, ha gyerekek közé megyünk, mert mindkét fél számára kellemetlenné válhat egy-egy szituáció. A kutya és a gyerkőc is viselkedhet zavaróan, és akár fájdalmat is okozhatnak egymásnak, ha nem avatkozunk közbe időben.

Tartsuk szem előtt, hogy egy jól nevelt eb viselkedése is megváltozhat ismeretlen környezetben és idegen emberek között. Ne engedjük szabadon szaladgálni és mindig legyen nálunk póráz. Ha mégis anélkül bóklászik az eb, akkor győződjünk meg arról, hogy bármikor visszajön hozzánk, ha hívjuk.

Ne feledkezzünk meg a kutyapiszok zacskóról sem, és mindig takarítsunk fel bundás barátunk után. Használjunk egy törölközőt arra, hogy áttörölgessük az állat mancsait, ha esetleg nedves vagy piszkos lett a kinti program után. Ha fel szeretnénk engedni az ágyra vagy a fotelba, akkor arra is javasolt leteríteni egy törölközőt vagy egy saját plédet előtte, főleg, ha a kutyusunknak nagyon hullik a szőre.

Amennyiben négylábú barátunk véletlenül kárt tesz valamiben, akkor azért vállaljuk a felelősséget, és térítsük meg. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy máskor is szívesen lássanak minket.

Ha bebizonyítjuk, hogy háziállattal utazni és kikapcsolódni senkinek sem jelent problémát, és a szőrös, esetleg tollas kedvencek is igazán jó vendégek, akkor az motiválóan hat a vendéglátóhelyek számára, és fenntartások nélkül fogadják majd az állatokat a későbbiekben is.

Forrás: petfriendly.ca