Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

3+1 finom falat hüllők számára

2022. május 06.

3+1 finom falat hüllők számára

A hüllők táplálkozási szokásai jelentősen eltérnek a kutyákétól vagy a macskákétól. Hogy pontosan mivel kell etetnünk hidegvérű kedvencünket, az függ az állat fajtájától és a korától is. Van azonban néhány finom falat, aminek a legtöbb hüllő biztosan örülni fog, ha megkínáljuk vele. Egy kis kreativitással még különleges finomságot is készíthetünk.

  1. Barna tücskök

A csendes, barna tücskök az egyik legnépszerűbb hüllőeleségek a piacon. Nem csak azért, mert tápanyagban gazdagok, hanem mert a legtöbb állatkereskedésben elérhetőek és viszonylag olcsóak is. Mivel különböző méretekben juthatunk hozzájuk, ezért bármilyen korú is a hüllőnk, találhatunk megfelelő nagyságúakat számára. Például a gekkók, a szakállas agámák és a baziliszkuszok is szívesen fogyasztják őket.

  1. Lisztkukacok

A lisztkukacok elsősorban a fiatal hüllők és a kétéltűek egyik kedvenc csemegéje. Ezek a kis lárvák nagy nedvesség- és fehérjetartalommal rendelkeznek, sok hüllőfaj táplálható velük. Nagyszerű kiegészítői lehetnek egy változatos étrendnek, és mivel viszonylag kicsik, akár egy kis etetőtálba is beletehetjük őket, és nem kell aggódnunk, hogy kimásznak belőle. De ha meg is próbálnának meglépni, valószínűleg nem jutnának messzire, hiszen hidegvérű barátunk azonnal lecsapna rájuk a terráriumban.

  1. Rózsabogár lárvák

A rózsabogár lárvák valamivel kevésbé ismertek a hüllőtartók körében, mint a tücskök és a lisztkukacok, de hatalmas tápanyag-, nedvesség- és zsírtartalmuk van. Nos, nevezhetnénk őket akár a hidegvérűek csokoládé bárjának is, tehát csak alkalmanként javasolt kínálni velük már felnőtt kedvenceinket, például agámánkat, kaméleonunkat, baziliszkuszunkat vagy szkinkünket.

+1 Töltött édesburgonya

Ha valami igazán különleges ebéddel szeretnénk meglepni hüllőnket, akkor készíthetünk neki például töltött édesburgonyát is. Kiváló csemege szakállas agámák, kéknyelvű szkinkek, egyes teknősök és teguk számára is.

Hozzávalók:

– 1 édesburgonya
– 1 alma
– egy kevés zöldbab
– pelletált hüllőeleség
– pár szem rovar
– kalcium

Elkészítés:

Főzzük meg héjában az édesburgonyát, majd vájjuk ki a belsejét és tegyük egy keverőtálba. Amíg a krumpli fő, felvághatjuk az almát és a zöldbabot is apró darabokra. A pelletált eleséget pedig nedvesítsük meg. Keverjük össze ezeket a finomságokat a tálban lévő édesburgonyával, majd a már kihűlt masszát tegyük vissza a burgonya héjába, és szórjuk meg rovarokkal, valamint kalciummal. Azonnal kínálandó.