Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

3+1 játék, amit közösen játszhatunk cicánkkal

2021. december 23.

A cicával való közös játék egy szórakoztató és egyszerű módja annak, hogy színesebbé tegyük bársonytalpúnk életét, stimuláljuk az érzékeit és megerősítsük a kettőnk közötti köteléket. Szánjunk időt minden nap arra, hogy kikapcsoljunk egy kicsit minitigrisünkkel. Szerencsére nem kell bonyolult játékokat kitalálnunk ahhoz, hogy felkeltsük cicánk érdeklődését és partner legyen a mókázásban.

  1. Üldözd a zsákmányt

Használjunk valamilyen játékszert, hogy szimulálni tudjuk a zsákmány mozgását a macska előtt. Ha például bármilyen kisebb plüssfigurára zsinórt kötünk, és elkezdjük húzni a földön időnként megállva, akkor az arra fogja ösztönözni cicánkat, hogy vadásszon és lecsapjon rá, mintha csak a vadonban lenne. Tehát ez a fajta játék felébreszti háziállatunk vadászösztönét, valamint növeli a sebességét és a mozgékonyságát. 

A kereskedésekben kifejezetten ilyen célra készült botos cicajátékok is kaphatóak, melyeknél a zsinór végén nem csak valamilyen apró figura, hanem akár színes tollak és csengettyű is lehet, amik még érdekesebbek lehetnek a minitigris számára. A következő játékig érdemes lehet a játékszert rejtve tartani, hogy biztosan felkeltse legközelebb is a macska érdeklődését.

 

  1. Fuss és kapd el

Meglepő lehet, de sok cica szereti, így valószínűleg a mi kedvencünk is örömmel játszana „hozd vissza” játékot, vagy legalábbis szívesen üldözné és elkapná a labdát, amit eldobunk neki. A labda egy gyorsan, hirtelen és messzebbre jutó zsákmányt képes imitálni. Ha esetleg csengő is van a labda belsejében, akkor még hamarabb felkeltheti a macska figyelmét. Egyszerűen guríthatjuk, de fel is dobhatjuk a labdát, így akár a levegőben is elkaphatja kis barátunk. Ehhez viszont ajánlott textilből készült, puha játékszert választani.

 

  1. Játssz az étellel

Egyes IQ cicajátékok, valamint a jutalomfalattal tölthető labdák egészen biztos, hogy mozgásra ösztönzik a hasukat szerető, lustább cicákat is. Utóbbi előnye, hogy akár egyedül is képes lefoglalni magát vele a cica. Mindkét játék esetében a cél a jutalomfalatok megszerzése. Ennek figyelemmel kísérése számunkra is szórakoztató lehet. Bátorításunkkal és dicséretünkkel pedig motiválhatjuk kedvencünket a siker elérésére. Ezek a játékok serkentik a macskákban a vadászat és a táplálékszerzés iránti vágyat. Arra azonban ügyeljünk, hogy a játékokba rejtett jutalomfalatok vagy tápszemek mennyiségét kalkuláljuk be cicánk napi táplálékadagjába.

+1 Menjünk sétálni

Bár egyesek számára még szokatlannak tűnhet, de a macskákat is meg lehet tanítani pórázon sétálni, és bizony sokan közülük képesek élvezni ezt a tevékenységet. A pórázon való sétálás során szobatigrisünk megtapasztalhatja a szabadban lét nagyszerű élményét, miközben biztonságban marad más állatokkal és az autókkal szemben, továbbá nem tud elkóborolni sem. A séta remek gyakorlat és mozgási forma lehet cicánk számára és számunkra is.

További tartalmak

Milyen játékokat válassz kiscicádnak?

Milyen játékokat válassz kiscicádnak?

DIY matatótábla cicáknak! – Nem csak Valentin-napra!

DIY matatótábla cicáknak! – Nem csak Valentin-napra!

3+1 játék, amit közösen játszhatunk cicánkkal

3+1 játék, amit közösen játszhatunk cicánkkal

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok