Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

2023. szeptember 25.

A hosszú, meleg nyár után a hűvös napok sokakra frissítően hathatnak. Ősszel a természetben járva érdemes időnként kikapcsolódnunk és újra feltöltődnünk energiával. Persze a kirándulás akkor az igazi, ha magunkkal visszük négylábú barátunkat is. Ahhoz, hogy a közös program problémamentesen teljen, javasolt megfogadnunk néhány tippet.

1. Ellenőrizzük a kiegészítőket

Ha nyáron is sok időt töltöttünk a szabadban, esetleg még rendszeresen jártunk úszni is kedvencünkkel, akkor mindenképp ellenőrizzük a hámok, a nyakörvek, valamint a pórázok épségét. Nézzük meg, nincs-e rajtuk repedés, nem gyengült-e meg az anyag, és győződjünk meg arról, hogy minden csat és kapocs megfelelően működik. Egy-egy erősebb húzással ajánlott tesztelnünk a termékek állapotát. Ha elszakadnak vagy vékonyabbá válnak, mindenképp vásároljunk újat helyettük, csak így lehetnek továbbra is biztonságosak a séták.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-comfort-fenyvisszavero-poraz-szurke-l-xl-2m/

2. Ügyeljünk a láthatóságra

Ősszel rövidebbek a nappalok, így könnyedén előfordulhat, hogy sötétben indulunk útnak vagy naplemente után érünk haza. Ilyenkor javasolt fényvisszaverő nyakörvet és pórázt tennünk kutyusunkra, valamint elemes bilétával is célszerű kiegészíteni kedvencünk felszerelését, hogy biztosan látható legyen az autósok és a kerékpárosok számára egyaránt. Az állandó vagy villogó fény ráadásul akkor is hasznos lehet, ha bundás pajtásunk véletlenül távolabbra merészkedik tőlünk a sötétben.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-blinki-box-elemes-pink/

3. Vigyázzunk a mérgekkel

Az ősz a gombák főszezonja, és sajnos nem minden vadon élő fajta biztonságos a háziállatok számára. Mivel nehéz megkülönböztetni az ehető fajtákat a mérgezőktől, ezért a legjobb, ha mindegyiktől távol tartjuk kutyusunkat. Jó, ha tudjuk, hogy a gombák mellett például patkányméreg, fagyálló és fagyöngy is az utunkba kerülhet, ezért legyünk fokozott figyelemmel, és ne hagyjuk, hogy az eb bármit a szájába vegyen vagy megnyaljon.

Amennyiben fennáll az esélye annak, hogy a kutya szervezetébe valamilyen mérgező anyag került, azonnal forduljunk állatorvoshoz.

+1 Otthoni vizsgálat

Hazaérve alaposan nézzük át pajtásunk bundáját és mancsait, hogy biztosan nem szerzett-e valamilyen sérülést a kirándulás során. Ilyenkor akár kullancsokra is bukkanhatunk, amiket minél hamarabb el kell távolítanunk kullancskiszedő csipesz segítségével. Megelőzésképp pedig egész évben mindenképpen használjunk valamilyen kullancsok elleni védekezésre is alkalmas széles spektrumú parazitaellenes készítményt (tabletta, spot on, nyakörv). A megfelelő készítmény kiválasztásában kérjük állatorvosunk segítségét. Nagyon fontos, hogy olyan készítményt is használjunk, amellyel megelőzhető a szívférgesség is, amivel sajnos már napi szinten találkozunk Magyarországon.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/take-care-kullancskiszedo-2db/

https://webshop.fressnapf.hu/termekkategoria/kutya/bolha-kullancsvedelem/

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

A legjobb téli programok kutyusodnak

A legjobb téli programok kutyusodnak

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj, hogy megajándékozhassunk egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal!


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.