Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

5 tipp nyuszigazdiknak

2023. január 04.

Háziállatott tartani nagy felelősséggel jár, nem csak a kutyák vagy a cicák, hanem bizony nyuszik esetében is hosszú távra kell elköteleződnünk. Természetes, ha azt szeretnénk, hogy kedvencünk sokáig mellettünk maradjon és boldog, egészséges életet éljen. Ám, ennek fenntartásában nagy szerepünk van nekünk, gazdiknak is. Néhány tipp segíthet abban, hogy tapsifülesünk igazán jól érezze magát nálunk.

1. Állati társaság

A nyulak kifejezetten szociális lények, nagyon nagy szükségük van arra, hogy együtt élhessenek egy fajtársukkal. Még, ha minden szabadidőnket a háziállatunkra szenteljük, akkor sem lesz igazán boldog, ha nincs mellette egy másik hosszú fülű is. Ugyanakkor azt is tudunk kell, hogy a nyuszik nagyon válogatósak, ha barátokról van szó, ezért az összeszoktatás nem feltétlen lesz zökkenőmentes, akár szakértőre is szükségünk lehet hozzá. Egyszerűbb lehet a dolgunk, ha mindkét szeretetgombócunk kölyökkorában érkezik hozzánk, és együtt nőnek fel.

2. Nagy terület

Ahhoz, hogy kedvencünk boldog és egészséges maradjon, sok mozgásra van szüksége. A konkrét mozgásigény attól is függ, hogy mekkora nyuszink termete. De minél nagyobb területet tudunk biztosítani nyulunknak, annál jobb. Ha lehetőségünk van rá, naponta pár órára engedjük ki a ketrecéből vagy állítsunk fel hozzá egy karámot, hogy több hely legyen ugrándozni. Amennyiben van udvarunk, jó időben, a kerti kifutóban való futkározás és csemegézés is szuper lehetőség lehet tapsifülesünk számára. Fontos azonban, hogy ilyenkor mindig legyen felügyelet alatt a háziállat.

3. Helyes táplálás

A betegségek kialakulásának megelőzéséhez a mozgás mellett a megfelelő étrend betartása is elengedhetetlen. A rostban gazdag, friss, pormentes széna a legfőbb tápláléka kell, hogy legyen kedvencünknek. Ezt aztán kiegészíthetjük különféle zöldségekkel és némi pelletált, kifejezetten nyulaknak készült eleséggel is. A nyuszikat nem etethetjük akármivel, ugyanis rendkívül kényes az emésztőrendszerük. Ha bizonytalanok vagyunk, mindenképp egyeztessünk állatorvossal.

4. Szórakoztató játékok

A nyulak intelligens állatok, akik nagyon szeretnek játszani. Beszerezhetünk néhány, kereskedelemben kapható nyuszi játékot, de még egy olyan egyszerű dolog is, mint a wc papír guriga, kiváló játékszer lehet kisemlősünk számára. Emellett a nyulak nagyon szeretnek ásni és kotorászni is, amit megtehetnek például a kertben vagy egy homokos dobozban az erkélyen. Amennyiben egyik sem áll a rendelkezésünkre, akkor alakítsunk ki számukra egy ásásra kijelölt helyet, melyet kifejezetten ilyen célra gyártott ásófölddel tudunk feltölteni.

5. Elegendő figyelem

A háziasított, kedvencként tartott nyulak bizony nagy figyelmet igényelnek. A legtöbb nyuszi kifejezetten szereti a simogatást. Amire viszont általában rosszul reagálnak, az az, ha fel szeretnénk venni és a kezünkben tartani őket. Ettől megijednek. Akkor érzik biztonságban magukat, ha mind a négy tappancsuk érinti a földet. Ezért inkább csak üljünk be kisemlősünkhöz a kifutójába vagy a nyuszi-biztos szobabán a padlóra, és ne mi közeledjünk, hanem várjuk meg, amíg odajön hozzánk kisbarátunk. Ekkor valószínűleg nagyon örülni fog egy kis kényeztetésnek és közös játékidőnek.

További tartalmak

5 tipp nyuszigazdiknak

5 tipp nyuszigazdiknak

A 3 legnépszerűbb nyúlfajta

A 3 legnépszerűbb nyúlfajta

A nyulak testbeszéde

A nyulak testbeszéde

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok