Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

A legjobb téli programok kutyusodnak

2022. október 28.

Télen nem mindenki megy ki szívesen a szabadba, ám, ha hosszú ideig bent tartózkodunk, nem szívunk elég friss levegőt és keveset mozgunk, az káros lehet a kutyus és a gazdi egészségére nézve egyaránt. A már megszokott, ház körüli, napi séták mellett érdemes lehet egy-egy izgalmasabb programot is összehoznunk négylábú barátunkkal a hidegebb hónapokban is.

De még mielőtt kimozdulnánk, figyelembe kell vennünk a következőket:
– Nem minden kutyafajta bírja a hideget és a havat. Győződjünk meg arról, hogy kedvencünk bátran kivihető-e akkor is, ha 0 fok alá csökken a hőmérséklet.
– Ha nem vagyunk benne biztosak, hogy bundás barátunk elég edzett a kinti sportokhoz, kérjük ki az állatorvos véleményét.
– Ügyeljünk arra, hogy az eb megfelelően védve legyen az időjárás viszontagságaitól. Szükség lehet például kutyakabátra, cipőkre vagy mancsvédő krémre.
– Ha odakint mínuszok röpködnek, akkor ne töltsünk a szabadban túl sok időt kedvencünkkel, ha kizárólag szobakutya.
– Mindig legyen nálunk friss ivóvíz, valamint itatótál, és időnként itassuk meg kutyusunkat.
– Egy elsősegély készlet is jó, ha mindig kéznél van, különösen a hosszabb sétákra érdemes magunkkal vinni.
– Vágjuk le rövidebbre az eb karmait és a hosszabb szőrszálakat a lábujjak között.
– Amikor hazaérünk, szárítsuk meg háziállatunk bundáját, és ellenőrizzük, hogy nem szerzett-e valamilyen sérülést pajtásunk. A tappancsokat ilyenkor is érdemes lehet bekenni mancsápolóval.

1. Hógolyózás, hóemberépítés

A hógolyózás egy klasszikus, ám, igazán szórakoztató időtöltés. A legtöbb kutya szereti elkapni és üldözni a repülő hógolyókat. Arra vigyázzunk, hogy puha hógolyókat formázzunk, ne gyúrjuk őket túl keményre. Arra is figyeljünk, hogy ha kedvencünk túl sok havat eszik, akkor az ő torka is begyulladhat, és még a gyomra is fájhat. Miután a hógolyózás már nem köti le ugató barátunk figyelmét, építhetünk egy szuper hóembert vagy hókutyát is.

2. Túrázás

A túrázás a legnépszerűbb téli tevékenységek közé tartozik, melyre érdemes lehet magunkkal vinnünk jó fizikumú, hidegkedvelő kutyusunkat is. A kutyák szeretik az új helyeket és illatokat, örülnek az gazdival átélt kalandoknak. A tempós séta pedig mindkét felet formába hozza. Ez talán a leginkább élvezetes és mindkét fél számára legtöbb élmént nyújtó téli aktivitás.

3. Az orrmunka gyakorlása

Nagyon sok tevékenységet lehet gyakorolni még téli körülmények között is. Ezek egyike az orrmunka, amely kiváló fizikai és mentális stimulációt nyújt a szimatolni szerető négylábúaknak. Kezdjük el a játékot odabent néhány jutalomfalat elrejtésével, és ha már jól megy kedvencünknek, akkor szuper kihívást jelenthet számára az udvaron kiszimatolni a finomságokat, ahol a szél és a hó is befolyásolhatja az illatáramlást.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.