Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Egzotikus házikedvencek

2019. július 03.

Egzotikus házikedvencek

Ha különleges háziállatot szeretnénk hazavinni, érdemes alaposan körüljárnunk a témát, és megismernünk a lehetőségeinket. Nem csak a saját igényeinket kell figyelembe vennünk, hanem azt is, hogy a kiválasztott élőlénynek milyen szükségletei vannak, és tartása összeegyeztethető-e a mi életvitelünkkel. Egy egzotikus állat megfelelő táplálása és gondozása sokszor nem egyszerű, mégis elengedhetetlen ahhoz, hogy kedvencünknek hosszú és boldog élete lehessen mellettünk.

8 izgalmas kisállat, melyek közül vásárolhatunk Magyarországon is:

  1. Szakállas agáma

Bár első ránézésre kicsit furcsának és ijesztőnek tűnhetnek a szakállas agámák, valójában egy ártalmatlan hüllőfajról van szó. Terráriumban remekül tarthatóak, napközben ébren vannak, éjszaka pedig alszanak. Szeretik, ha foglalkozunk velük, akár gyerekek is kézbe vehetik őket – természetesen szülői felügyelet alatt.

  1. Csincsilla

A csincsillák hihetetlenül aranyosak. Nem túl aktív, csendes rágcsálók. Tökéletes kiskedvencek lehetnek a tizenéves és az annál idősebb korosztály számára. Testük könnyű és törékeny, erősebb szorításra harapással reagálhatnak, ezért nem javasolt a kicsikre bízni a babusgatásukat.

  1. Sündisznó

Természetesen nem a szabadban szaladgáló sünikről van szó, hanem azokról, amelyeket tenyésztőtőktől, esetleg kisállat-kereskedésekben vásárolhatunk meg, vagyis például az afrikai fehérhasú törpesünökről. A tüskéshátúak bizony félénk kis lények, de ha kitartóak vagyunk és sokat foglalkozunk kedvencünkkel, akkor jó kapcsolat alakulhat ki közöttünk.

  1. Skorpió

A skorpiók egyáltalán nem valóak gyerekek mellé, de ha kellő szakértelemmel rendelkezünk, akkor őket is választhatjuk lakótársnak. Érdemes tudni, hogy nem minden faj veszélyes, illetve, hogy egyes fajok tartása nehezebb, míg másoké könnyebb. Ajánlott mindezek tudatában választanunk.

  1. Boa

Sokan félnek a kígyóktól, ezért mielőtt hazavinnénk egy ilyen csúszómászót, nem árt, ha előtte családtagjaink is beleegyeznek az új lakó érkezésébe. A boák nem mérgeskígyók, zsákmányukat fogyasztás előtt megfojtják. A helyes tartásukhoz le kell utánoznunk természetes élőhelyüket, ami nem annyira egyszerű feladat, már csak a méretük miatt sem.

  1. Madagaszkári sziszegő csótány

Bizony, még akár csótányokat is tarthatunk házikedvencként, és több otthonban megtalálhatóak, mint gondolnánk. Nevüket a hímek által kibocsátott sziszegésszerű hangról kapták. Kezdők is bátran belefoghatnak a csótánynevelgetésbe.

  1. Remeterák

Akár a gyerkőcöket is meglephetjük remeterákokkal, hiszen gondozásukba ők is be tudnak segíteni, és mókás látványt nyújtanak a csigaházakba költözve. Viszont mivel tengeri élőlényekről van szó, azért fontos a pontosság és az odafigyelés részünkről.

  1. Axolotl

A mexikói szalamandrák, vagyis az axolotlok egyre népszerűbben hazánkban is. Nem csak a megjelenésük különleges, hanem az a tulajdonságuk is, hogy sérült testrészeiket képesek helyreállítani. Tartásukhoz viszont speciális felszerelésre lesz szükségünk.