Első látogatás a kutyakozmetikusnál – összegyűjtöttük mire érdemes figyelni!

2020. október 20.

Első látogatás a kutyakozmetikusnál – összegyűjtöttük mire érdemes figyelni!

Ha úgy érezzük, hogy eljött az ideje, hogy kisállatunkat elvigyük egy kutyakozmetikushoz, akkor valószínűleg több kérdés is felmerült már bennünk. Például, hogy hova érdemes menni, mennyibe fog kerülni, mi fog történni pontosan, mire kell felkészülni. Miután mindezekre megkaptuk a választ, valószínűleg minden rendben megy majd, és elégedetten fogunk távozni a szalonból.

  1. Az ár

Hogy mennyibe kerül az eb kozmetikázása, az szalononként változhat, hiszen mindenki maga dönti el, hogyan állítja össze a saját árlistáját. Hogy mennyit kell majd fizetnünk, az függhet kedvencünk fajtájától, méretétől, szőrtípusától, és attól is, hogy mennyire képzett a választott kutyakozmetikus. Érdemes előre egyeztetnünk, hogy pontosan milyen szolgáltatásokat szeretnénk igénybe venni, és az alapján árajánlatot kérnünk. Sok esetben tájékozódhatunk akár online is a munkadíjakról.

  1. A szolgáltatások tartalma

Az otthon is elvégezhető fürdetéssel és fésüléssel szemben a szalonok általában szélesebb körű, minőségi szolgáltatásokkal várják a gazdikat és négylábúikat. A legtöbb standard szolgáltatás magába foglalja a karmok levágását, a fültisztítást és a bűzmirigyek ápolását is. Ha valamilyen extra igényünk van a szőrvágással kapcsolatban, azt mindenképp előre kell jeleznünk. Hogy pontosan mit tartalmaz az alapcsomag, arról mindenképp informálódjunk még az időpontfoglalás előtt.

  1. A kozmetikus személye

Olyan szakembert próbáljunk meg választani, akire szívesen rábízzuk kutyusunkat. Az, ahogy velünk és bundás barátunkkal kommunikál az illető, már sokat elárulhat róla. Ha a kozmetikus kedves, nyugodt természetű, figyelembe veszi a kéréseinket, és tanácsokat ad nekünk abban, hogy hogyan tudjuk kutyánk egészségét és jólétét támogatni, akkor valószínűleg jó helyen járunk.

  1. A háziállat felkészítése

Akár cicánk, akár kutyánk van, könnyebb lesz együttműködnie a kozmetikussal, ha a napi rutinunkhoz már korábban is hozzátartozott a szőrápolás. Jó, ha pajtásunk hozzá van szokva például mancsai, fülei és az álla érintéséhez, és nem zavarja, ha belenézünk a szájába.

Amennyiben idősebb, örökbe fogadott kedvencünk van, akivel korábban rosszul bántak a tulajdonosai, akkor kicsit nehezebb dolgunk lehet. Erről mindenképp beszéljünk a szakemberrel, hogy őt se érjék meglepetések.

  1. Egyéb megbeszélni valók

Ha elégedettek leszünk a kapott szolgáltatással, akkor mindenképp kérjünk otthonra ápolási tanácsokat, amelyeket mi magunk is elvégezhetünk két látogatás között. Ilyenkor már érdemes lefoglalnunk a következő időpontot is.