Funkcionális játékok cicáknak

2020. november 17.

Funkcionális játékok cicáknak

A cicák mentális jólétének támogatása ugyanolyan fontos, mint a testi épségük megóvása. Minden állat, beleértve a háziállatokat is, természetes viselkedéssel és igényekkel rendelkezik. Ahhoz, hogy egészségesek és boldogok legyenek, ezek megélést biztosítanunk kell a számukra. Ehhez pedig az egyik legjobb mód, ha beszerzünk néhány funkcionális, gyakorló játékot bársonytalpúnknak.

  1. Egyedül is játszható játékok

Vannak olyan játékok, melyekkel a minitigrisünk akár egyedül is játszhat. Általában az üldözésre, vadászásra ösztönző játékok a legélvezetesebbek a macskák számára. Nem feltétlen kell nagyobb kiadásokkal kalkulálnunk. Akár egy papírzacskó is ideális lehet erre a célra. De, ha modernebb játékszereket szeretnénk, akkor vásárolhatunk macskamentával töltött figurákat, rugós vagy falra/ajtóra rögzíthető játékokat.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-cicajatek-jolly-butterfly/

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/fit-fun-cicajatek-cicamentas-parna/

Sőt, akár akkumulátorral rendelkező játékszerrel is kedveskedhetünk cicánknak, biztosan imádni fogja a vele való szórakozást akkor is, amikor épp egyedül van. Mikor bevezetünk egy új játékszert, egy darabig mindig kísérjük figyelemmel bársonytalpúnkat, hogy meggyőződhessünk arról, hogy a játék biztonságos.

  1. Jutalomfalattal tölthető játékok

Azok a játékszerek, amelyekbe jutalomfalatokat tölthetünk, segítenek kielégíteni macskánk ennivaló-kereső ösztönét.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-cicajatek-jutalomfalattal-toltheto-6cm/

A lényege, hogy a cica hallja és érzi az elrejtett finomságok illatát, és rá kell jönnie, hogyan juthat hozzá a csemegéhez. Egyes játékok, mint például az IQ cicajátékok helyhez kötöttek, de vannak például labdák is, melyek által a testmozgás ösztönzése is garantált. Az interneten lévő videók segítségével akár házilag is készíthetünk efféle játékszert.

  1. Interaktív játékok

Az interaktív játékokkal való időtöltés által megerősödik a gazdi és a cica közötti kapcsolat is. Ha mi is bekapcsolódunk a játékba, akkor hasonlóan jól szórakozhatunk, mint háziállatunk. Remek választás lehet egy botos cicajáték színes, puha tollakkal a végén, vagy beszerezhetünk egy lézert is, hogy egy általunk irányított pontot kergethessen minitigrisünk a lakásban.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-cicajatek-lezer-mutato-hal/

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-coll-jatek-palca-tollal-40cm/

Vigyázzunk, hogy soha ne világítsunk vele az állat szemébe. Időnként akár egy-egy plüssegérre is rámutathatunk a lézerrel, hogy valóban legyen mit elkapnia cicánknak.

  1. A függőleges teret kihasználó kiegészítők

A függőleges játékszerek a cicák mászási és karmolási igényeit szolgálják. Ahhoz, hogy bársonytalpúnk egy kicsit úgy érezhesse magát a lakásban, mint a szabadban, szerezzünk be több szintes macskabútort, pihenő- és kaparófelületekkel, valamint biztosítsunk neki kilátást az ablakból.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-kaparofa-ebony-86-cm/

Még izgalmasabb lesz a látvány szobatigrisünk számára, ha egy közeli fára madáretetőt is akasztunk.

Bármilyen típusú játékot is válasszunk kedvencünknek, győződjünk meg arról, hogy biztonságos a használata. Gondolnunk kell arra is, hogy cicánk valószínűleg megrágja majd a tárgyakat, tehát nem szabad például olyan részeiknek lenniük, amelyek gondot okozhatnak, ha lenyeli őket.

  1.