Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Hogyan tartsd fitten kutyusod a téli hónapokban?

2022. december 02.

Bizony, hideg van odakint és a világos órák száma is kevés, de kutyusunk nem alszik téli álmot, tehát fontos, hogy minden nap mozogjon. A fizikai és mentális stimuláció elengedhetetlen az egészség fenntartásához. Azokon a napokon, amelyeken a rossz idő nem teszi lehetővé a szokásos, hosszabb sétákat, másféle gyakorlatokkal kell előrukkolnunk.

Bújócskázzunk

A bújócska tökéletes módja annak, hogy háziállatunkat mozgásra és gondolkozásra ösztönözzük. Elrejthetjük például kutyánk kedvenc játékait vagy pár szem jutalomfalatot is különböző, könnyedén elérhető helyekre, de talán még izgalmasabb, ha mi magunk bújunk el. Dobjunk el egy csemegét, hogy pajtásunk elmenjen tőlünk, majd keressünk gyorsan egy rejtekhelyet a ház másik végében. A játék során az eb és mi is kellemesen elfáradhatunk, és a „gyere” parancs is gyakorolható általa.

Teszteljük a kutya orrát

A kutyusok hihetetlenül jó szaglóképességgel rendelkeznek, így különösen jók azokban a feladatokban, amelyeknél az orrukat kell használniuk. Készítsünk egy akadálypályát, amelyen végig kell mennie négylábúnknak ahhoz, hogy elérje a vacsoráját. Az ennivalót rejtsük el a végén egy dobozba, vagy szárazeledel esetén egy finomságokkal tölthető játékszer is szuper választás lehet.

Beltéri séta

Ma már elérhetőek kifejezetten kutyák számára készült futópadok a piacon, de ha egy ilyen gépet nem engedhetünk meg magunknak, a megfelelő óvintézkedések mellett akár emberi futópadot is használhatunk. Töltsünk néhány napot azzal, hogy megismertetjük bundás barátunkat a pad működésével. Állítsunk be lassú sebességet, és álljunk a gép elé valamilyen finomsággal a kezünkben. Négy nap után már elkezdhetjük növelni a sebességet és/vagy az időt, amit az eb a futópadon tölt. Figyeljünk közben a jelekre, ha az eb fárad vagy láthatóan kellemetlenül érzi magát, fejezzük be a gyakorlatot.

Iratkozzunk be edzésre

Kezdhetünk az alapoknál egy beltéri kutyaiskolában, de ha kutyusunk már ismeri az alapvető vezényszavakat és igazi örökmozgó, akkor jó választás lehet az agility vagy az úszás is. A foglalkozásoknak nem csak az az előnye, hogy szellemileg és fizikailag is fejlődik általuk kedvencünk, hanem a szocializálódás is, hiszen más emberekkel és akár kutyákkal is rendszeresen találkozhat pajtásunk.

Tanítsunk egy új trükköt

Jó ötlet lehet megtanítani kedvencünknek azt, hogy kérésre érintse meg az orrával a kézfejünket. Ezzel arra késztetjük, hogy amikor kell, egy pontra összpontosítson. Ezt a gyakorlatot a későbbiekben is hasznosíthatjuk, például olyankor, amikor azt szeretnénk, hogy a kutya abbahagyja, amit éppen csinál. Ráadásul az eb addig ugatni sem tud, amíg az orrát a kézfejünkhöz helyezi, így akár abban is segíthet, hogy elcsendesedjen.

Menjünk ki a szabadba

A nagyobb termetű kutyák általában szeretik a havat, velük bátran ki lehet menni akár 30-40 percre is. Hagyjuk, hogy rohangáljon kedvencünk, sétáljunk egy nagyot, hógolyózzunk. Viszont miután hazaértünk, fontos, hogy egy nedves ruha segítségével törölgessük át a mancsokat, hogy eltávolítsunk minden szennyeződést róluk. Lehetőleg kerüljük el a sózott útszakaszokat, ha ez nem lehetséges, akkor emeljük fel kedvencünket, amíg áthaladunk rajtuk. Ha kutyánk túl nagy ahhoz, hogy karunkban vigyük, akkor a lehető leghamarabb mossuk le a mancsokat bőséges mennyiségű langyos vízzel.

További tartalmak

Legjobb játékok téli estékre

Legjobb játékok téli estékre

Kutyajátékok a téli estékre

Kutyajátékok a téli estékre

Hogyan tartsd fitten kutyusod a téli hónapokban?

Hogyan tartsd fitten kutyusod a téli hónapokban?

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok