Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hörcsögök és a hideg hónapok

2019. november 10.

Hörcsögök és a hideg hónapok

A hörcsögök olyan száraz, meleg területekről származnak, mint Szíria vagy Görögország, így a nyári hónapokat kedvelik inkább. 15 °C alatt a kisemlősök könnyen letargikussá válnak, ha pedig még alacsonyabbá válik a hőmérséklet, hibernáció következhet be. Ezért érdemes a hidegebb idő beköszöntével egy kis extra figyelmet fordítanunk rágcsálónkra, hogy minden rendben legyen.

  1. Plusz alom

A hörcsögök szeretik jó sok forgács közé befészkelni magukat és nagyokat aludni a forgácskupac alatt. A hűvösebb napokon pedig érdemes a megszokottnál is magasabb alomréteggel kedveskednünk hörinknek, hogy biztosan komfortosan érezze magát és ne fázzon. Ügyeljünk arra, hogy a forgács friss és pormentes legyen. Akár tiszta, illatmentes papírzsebkendő csíkok is megfelelőek lehetnek a melegebb alom biztosításához.

MultiFit kisemlős alom natúr faforgács 56l

 

  1. Takaró

Egy darab gyapjúszövetet is ráhúzhatunk a hörcsög ketrecére, hogy kevésbé legyen lehetősége lehűlni, csak figyeljünk a megfelelő szellőzésre. Vagy például tegyünk egy sapkát a ketrecen kívül futó csőre, így nem csak melegebb lesz odabent, hanem sötétebb is, ami kedvez a nappali alvásnak.

  1. Több ennivaló

Ahhoz, hogy aprócska kedvencünk a hidegebb szobában is melegen tudja tartani a testét, több energiára van szüksége, amit egy kicsivel nagyobb mennyiségű elemózsiával tudunk biztosítani. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy mit ehet és mit nem hörcsögünk, mindenképp egyeztessünk egy tapasztalt állatorvossal.

  1. Meleg környezet

Ügyeljünk arra, hogy télen semmiképp se tartsuk hörcsögünket a tornácon vagy a garázsban. Ha eddig az ablakhoz közel volt a helye, most onnan is tegyük arrébb, mert ott könnyedén huzatot kaphat. Lehetőleg olyan szobában legyen kialakítva a hörcsöglak, ahol be tudjuk kapcsolni a fűtést.

  1. Fűtőpárna

Ha indokoltnak látjuk, akkor vásárolhatunk fűtőpárnát is háziállatunknak. Arra figyeljünk viszont, hogy csak a ketrec egyik felét tartsuk vele melegen, hogy a rágcsáló kedve szerint válthasson a fűtött és a hűvösebb oldal között. Fontos, hogy a melegítőpárnát soha ne a ketrecen belülre tegyük, mert kedvencünk megrágcsálhatja, és az balesetveszélyes.

Fontos, hogy mindent megtegyünk azért, hogy hörcsögünk számára kellemes legyen a hőmérséklet a téli hónapokban is. A tartós hidegben legyengül a kisállat immunrendszere, és hajlamosabbá válik a bakteriális vagy vírusos fertőzésekre. Ha pedig nagyon fiatal vagy nagyon idős rágcsálónk van, akkor a kihűlés veszélye is fennáll. Amennyiben egy kicsit inaktívabbá válik szőrgombócunk, az még nem jelent problémát. Ha azonban úgy látjuk, hogy az eszméletet is elvesztette vagy hibernáció következett be, akkor azonnal helyezzük őt melegebb helyre, és forduljunk vele állatorvoshoz.