Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Hőségriadó: mire figyeljünk a nyári melegben

2019. július 04.

Hőségriadó: mire figyeljünk a nyári melegben

Sokan szeretjük a hosszú, nyári, napsütéses napokat a kedvenceinkkel tölteni a szabadban, ám a kánikulában túl sokáig kint tartózkodni veszélyes is lehet. Ahhoz, hogy négylábúink ne kapjanak hőgutát, nagyon figyelmesnek kell lennünk, és nem szabad megfeledkeznünk néhány fontos teendőről, óvintézkedésről.

  1. Állatorvosi vizsgálat

Tavasz végén, nyár elején ajánlott látogatást tennünk az állatorvosnál, hogy meggyőződhessünk arról, hogy kutyusunk jó egészségben van.  Idősödő állatoknál különösen fontos lehet egy kardiológiai vizsgálat. Érdemes megnézetnünk, hogy nem-e lett kedvencünk szívférges, amennyiben nem védekeztünk havi rendszerességgel szúnyogszezonban. A beteg, gyenge immunrendszerű állatok nehezebben viselik a hőséget, ezért fontos, hogy minden esetleges probléma még idejében kiderüljön.

  1. Fényvédő használata

Azok a cicák és kutyusok, amelyek rövid szőrrel és világos bőrrel rendelkeznek, különösen érzékenyek a napfényre, ezért az ő esetükben kifejezetten ajánlott a fényvédő használata. Fontos, hogy a kiválasztott terméken fel legyen tüntetve az, hogy alkalmas háziállatok számára, továbbá illatmentes legyen és az UVA és UVB sugárzással szemben is védjen. Az állatorvos biztosan tud ebben segíteni, javaslatot tenni.

  1. Sok folyadék és árnyék biztosítása

Ha több ideig tervezünk a szabad ég alatt tartózkodni, mindenképp vigyünk magunkkal friss, hideg ivóvizet és rendszeresen kínáljuk meg vele bundás pajtásunkat is. A kint tartott állatok esetében pedig naponta többször is ellenőrizzük az itatók állapotát. Ha már kevés a víz vagy felmelegedett, mindenképp töltsük meg újra a tálakat. Fontos, hogy mindig legyen árnyékos hely is, ahova kedvencünk lepihenhet. A kiszáradás jelei: száraz íny, a bőr rugalmasságának elvesztése, túlzott nyáladzás. Lehetőleg soha ne várjuk meg, hogy a dehidratáltság bekövetkezzen, mindig tartsunk szünetet a játék közben is.

  1. Ne hagyjunk állatot az autóban

Lehet, hogy megfordult már a fejünkben, hogy csak pár percre beugrunk valahova, és addig nem lesz baja kedvencünknek az autóban. Sajnos ez nem így van. Egyrészt, mert sokszor kiszámíthatatlan, hogy hol, mennyi ideig kell várnunk, sorban állnunk vagy meddig tartanak minket szóval, másrészt, mert nyáron néhány perc is elegendő ahhoz, hogy az autóban lévő levegő felforrósodjon, és a benne lévő kisállat (vagy akár gyermek) hőgutát kapjon, elveszítse eszméletét, vagy még rosszabb…

  1. Ne menjünk ismeretlen füves területekre

A háziállatok szeretnek a füves területeken szaladgálni és játszani, de nem mindegy, hogy hol teszik azt, ugyanis a nyár folyamán sok helyen műtrágyát, és különböző növényvédő szereket is alkalmazhatnak, amelyek károsak lehetnek négylábúink számára. Ezért igyekezzünk mindig biztonságos helyen sétálni, válasszuk a kutyafuttatókat, közeli parkokat.

  1. Vigyázzunk a fagyállóval

Annak ellenére, hogy fagyállóval télen töltjük fel az autó tartályát, a nyári felmelegedés során előfordulhat, hogy szivárogni kezd. Sajnos a fagyálló a kisállatok számára ízletes, ugyanakkor kis mennyiségben is mérgező folyadék, ezért ügyeljünk arra, hogy véletlenül se juthassanak hozzá kedvenceink.