Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Itatási tippek a kánikulában

2020. július 03.

Itatási tippek a kánikulában

A nyár beköszöntével természetes, hogy több időt szeretnénk tölteni a szabadban. Sok izgalmas kaland várhat ránk négylábúnkkal ebben az időszakban, de tartsuk szem előtt, hogy a kánikula az ebre káros lehet fizikailag és mentálisan is. Nagyon fontos, hogy kedvencünket hidratáltan tartsuk, és ne hagyjuk, hogy túlhevüljön. Nagyon fontos, hogy kánikulában soha ne hagyjuk kedvencünket
az autóban rövid időre se.

 1. Mindig legyen nálunk víz

Akárhova indulunk kutyusunkkal, ne felejtsünk el magunkkal vinni egy üveg friss és hideg vizet. Nyáron a háziállatok vízigénye is megnő, ezért ügyelnünk kell arra, hogy rendszeresen megitassuk bundás barátunkat a séta során is. Érdemes lehet beszereznünk egy olyan kulacsot, amely egyben itatóként is funkcionál, így nem kell külön tálnak is nálunk lennie, aminek köszönhetően a táskánkban is több hely marad.

 1. Váltsunk nedves eledelre

Segítheti a folyadékpótlást a meleg napokon, ha száraztáp helyett konzervvel kínáljuk kutyánkat. A nedves eledelből viszont mindig csak annyit tegyünk négylábúnk etetőjébe, amennyit biztosan elfogyaszt, mert hamar megromolhat a maradék. Ha mégis a száraztáp mellett maradnánk, akkor önthetünk hozzá egy kis vizet vagy húsleves lét.

Real Nature Classic tasak adult borjúszív&csirke 300g

 1. Legyen több vízforrás

Érdemes a lakáson belül és az udvaron is több helyre itatót tennünk, hogy biztosan elegendő folyadékot vegyen magához az eb a nap során. Ez azért is jó, mert ha az egyik tál kiürül, amíg nem vagyunk otthon, akkor sem fog háziállatunk víz nélkül maradni. A kihelyezett tálakat rendszeresen mossuk el, hogy megakadályozzuk a baktériumok elszaporodását.

 1. Tegyünk a vízbe jégkockát

Pár szem jégkocka által tovább marad kellemes az ivóvíz hőmérséklete, ezért a forró napokon nagyon jó megoldás lehet az alkalmazásuk. Készíthetünk például áfonyás vagy zöldborsós jégkockákat is, így hűsítő jutalomfalat válhat belőlük.

 1. Hidratálás tréning közben

Ha épp tanulunk kutyusunkkal, ne felejtsünk el 15-20 percenként szünetet tartani, és megkínálni őt egy kis vízzel. Ezzel meggátolhatjuk a kiszáradást, és azt is, hogy hőgutát kapjon bundás pajtásunk. Mielőtt elővennénk a vizet, mindig várjuk meg, hogy az eb abbahagyja a zihálást. Kánikulában ne tréningezzünk, csak a kora reggeli és az esti órákban, ha már hűl a levegő.

A kánikula idején legyünk figyelmesek, hogy idejében észrevegyük a dehidratáltság és a hőguta első jeleit:

 • nyáladzás, erős lihegés, ragacsos nyál
 • ha kicsit meghúzzuk a bőrt, túl lassan húzódik vissza
 • bágyadtság és szédülés
 • magas testhőmérséklet (forró testfelület)
 • kitágult pupillák
 • hab ürülése az orrnyílásokból

Bármelyiket is tapasztaljuk ezek közül, azonnal vigyük kutyusunkat árnyékos, hűvös helyre, és itassuk meg. Tegyünk az állat testére hidegvizes lepedőt, ha van ventilátor, akkor irányítsuk rá. Tegyünk a lábak közé, tarkóra mirelite termékeket. Soha ne hűtsük hirtelen az állatot (ne tegyük jeges fürdőbe), mert az az állat halálát okozhatja. Ha szükséges, forduljunk állatorvoshoz. Az állatorvoshoz vezető utunk során se feledkezzünk meg a hűtésről.