Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Kössük le cicánk figyelmét! Tuti játéktippek

2019. szeptember 14.

Kössük le cicánk figyelmét! Tuti játéktippek

A legtöbben nagyon elfoglaltak vagyunk, és a nap végén, munka után, sokszor már fáradtak vagyunk ahhoz, hogy játsszunk egy kicsit bársonytalpúnkkal. Még, ha eszünkbe is jut a többi cicás feladat után – etetés, szőrápolás, alomtálca kitakarítása, vízcsere – valószínűleg már nem lesz hozzá kedvünk, és úgy gondoljuk, eleget tettünk érte aznap.

Ám, minitigrisünknek fontos a játékidő, ezért érdemes megfogadni néhány tippet, hogy mégis csak jusson minden napra egy kis szórakozás.

  1. Osszuk el a játékidőt

Ha feltennénk a kérdést, hogy mégis mennyi időt kell egy cica esetében játékra szánni, akkor a válasz az lenne, hogy „minél többet, annál jobb”, de ezt nem lenne túl jó hallani. A jó hír viszont az, hogy bár lehet, tényleg örömet okoznánk kedvencünknek, ha órákon át csak vele foglalkoznánk, azért erre igazából nincs szükség. Ha naponta néhány alkalommal csak pár percet tudunk bársonytalpúnkra szánni, az már elegendő lehet. Szuper lenne például 2-3x 15 perc, de ha csak pár percünk van rá, azt is használjuk ki.

  1. Legyenek macskajátékok minden szobában

Ha otthonunk minden helyisége teszünk valamilyen játékszert, akkor olyankor, amikor épp van pár szabad percünk, nem lehet az a kifogás, hogy nincs kedvünk átmenni a másik szobába a játékért. Továbbá segíthet, ha például beütemezzük a játékidőt. Nem kell minden nap ugyanarra az időpontra, csak mondjuk két tevékenységünk közé. Lehet például egy közvetlenül azután, hogy hazaérünk, egy pedig vacsora előtt. Ahogy nekünk kényelmes. Akár okostelefonunk segítségével emlékeztetőt is készíthetünk, hogy ne felejtsünk el játszani.

  1. Iktassunk be különböző játékmódokat

Ha mindig ugyanazt játsszuk, az unalmassá válhat számunkra, ami megint csak azt eredményezi, hogy úgy alakítjuk majd a napunkat, hogy nem találunk helyet benne a játéknak. Tehát szerezzünk be olyan játékszereket, amelyek minket is kifejezetten szórakoztatnak, – ilyen lehet egy vicces figura vagy egy IQ játék, amelynél ügyeskednie kell minitigrisünknek – hogy valóban öröm legyen az együtt töltött idő.

MORE FOR CATS IQ cicajáték fadoboz 24x24x7cm

  1. Biztosítsunk egyéni játéklehetőséget

Ha háziállatunk hosszabb ideje unatkozik, akkor viselkedési problémák is jelentkezhetnek nála, rombolni kezdhet, rosszalkodhat, hogy így hívja fel magára a figyelmet. Ezért, ha mi nem érünk rá, akkor másképp kell lekötnünk a figyelmét. Szerezzünk be macskamentával töltött plüssegeret, pattogó labdákat, rugós és elektromos játékszereket, ajtófélfára rögzíthető, lelógó játékokat. Ezek nem mentenek fel minket a közös játék ideje alól, de segíthetnek, hogy könnyebben le tudja foglalni magát cicánk.

LED-es vetítős 8cm cicajáték

  1. Etetés és játék együtt

Enni minden nap kell, így akár az etetés is történhet játékos módon. Helyezzük a száraz eledelt valamilyen jutalomfalattal tölthető játékszerbe, rejtsünk el finomságokat a szoba különböző pontjain, vagy dobáljuk a falatokat, hogy a bársonytalpúnak utána kelljen szaladnia és elkapnia.

AniOne cicajáték jutalomfalattal tölthető 6cm

+1 Játék miközben mást csinálunk

Nem feltétlen kell minden alkalommal figyelmünket 100%-ban cicánkra szentelnünk. Esetenként az is jó megoldás lehet, ha olvasás, TV-zés vagy telefonnyomkodás közben egyik kezünkkel egy botos cicajátékot mozgatunk. Így a macska vadászik, mozog, játszik, miközben mi is olyan tevékenységet végzünk, amilyet épp szeretnénk.