Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Kutya, utazás, biztonság

2018. június 29.

Ha kedvencünkkel utazunk, annak érdekében, hogy biztosan épségben megérkezzünk a célba, kedvencüket biztonságosan kell szállítanunk. A négylábúnk számára leginkább megfelelő szállítási és utazásbiztonsági rendszer kiválasztása sok tényezőtől függ. Mi segítünk a választásban!

Az, hogy megfelelően rögzítsük kedvencünket az autóban utazás közben, fontosabb, mint gondolnánk. Nem csak azért, hogy ő biztonságban legyen, hanem a saját biztonságunk és a szabályok betartása érdekében is. Ha autónkkal balesetet szenvedünk, legyen az komolyabb vagy könnyebb ütközés, négylábú barátunk nagy eséllyel megsérül, ha a hátsó ülésen ugrándozva éri a baleset és előre csapódik a szélvédő felé. Ezzel veszélyezteti az autóban utazó emberek épségét is. Mindezeken felül a KRESZ előírásai szerint is megfelelően rögzíteni kell négylábúnkat.

De milyen eszközökkel tudjuk biztosítani bundás barátunkat a kocsiban? A legjobb megoldás a szállítóboksz vagy a biztonsági övhöz rögzíthető hám. Vannak speciális utaztató dobozok különböző méretű kutyusoknak, különböző rögzítési módszerekkel. A kis- és közepes testű kutyák bokszait a hátsó ülésen tudjuk rögzíteni, a biztonsági övvel átfűzve, míg a nagytestű ebek csak a csomagtartóban férnek el ketrecükben vagy dobozukban. Ennek a módszernek az előnyei közé tartozik, hogy autónk nem lesz csupa szőr és nyál, illetve vannak ebek, akik kifejezetten biztonságban érzik magukat egy bokszban.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-transzportbox-4-es-meret-51x71x30cm/

De ennek az ellenkezője is előfordulhat, hiszen sok kutyus retteg a bezártságtól, számukra nem jó választás egy szállító doboz. Ebben az esteben vásároljunk speciális, biztonsági övcsatba dugható hámot.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/anione-safety-kutyaham-autoba-xs/

Ezzel a módszerrel a piszkolás nem elkerülhető, de bundásunk kényelemben és biztonságban utazhat a hátsó ülésen. Nézelődhet, de nem zavarja meg a jármű vezetőjét, és ha ütközésre kerülne a sor, helyén tartja kutyusunkat. Ez a módszer azonban csak és kizárólag hámmal működik, ne próbáljuk meg kikötni kutyusunkat a póráz-nyakörv kombináció segítségével, mert életveszélyes lehet egy ütközés során!

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Csobbanás a kedvenceddel, avagy indul a strandszezon!

Csobbanás a kedvenceddel, avagy indul a strandszezon!

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

Készülődés a nyárra – minden, amire kedvencednek szüksége lehet a közös utazáshoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

3+1 tipp a közös őszi kirándulásokhoz

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.