Iratkozz fel és nyerj!

Iratkozz fel a Fressnapf Klub hírlevélre, és értesülj első kézből aktuális akcióinkról. Új klubtagjaink között ráadásul minden hónapban5 X 10 000 Ft értékű kedvezményre jogosító webshop kupont sorsolunk ki!

Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Kutyával a tóparton – mire kell figyelnünk?

2021. június 30.

A forró, nyári hónapokban sokan vágyunk vízpartra, ahova valószínűleg négylábúnk is szívesen velünk tart. Ám, mielőtt magunkkal vinnénk kutyusunkat, meg kell győződnünk arról, hogy a tó és környéke kutyabarát. A legjobb, ha olyan helyet keresünk, ahol van kijelölt strand a kedvencek számára. Ha ezzel megvagyunk, még akkor is van néhány dolog, amire érdemes odafigyelnünk.

  • Vigyázzunk az állóvizekkel

A kisebb állóvizek a melegebb napokon veszélyesek lehetnek, ugyanis jobban elszaporodhatnak bennük a baktériumok, ezért ajánlott kerülni őket. Ha azt látjuk, hogy a tóban virágzik a kék-zöld alga, akkor ne engedjük bele bundás barátunkat, mert az algák mérgezőek a kutyákra nézve, akár halált is okozhatnak.

  • Vigyünk friss ivóvizet

Ne hagyjuk inni háziállatunkat a tisztának és biztonságosnak tűnő tóból sem. Baktériumok és paraziták egyaránt jelen lehetnek a természetes vizekben, melyek károsan hathatnak kutyánk egészségére. Egy üveg friss ivóvíz mindig legyen a táskánkban, és kínáljuk meg vele többször is pajtásunkat.

  • Legyen nálunk elsősegély doboz

Balesetek bármikor előfordulhatnak, kutyusunk mancsát megsértheti akár egy kő vagy tövis is, illetve a víztől megpuhult tappancsokat könnyebben megvágja a műanyag- vagy üvegtörmelék is. Ezért fontos, hogy legyen kéznél elsősegély készlet, hogy azonnal el tudjuk látni kedvencünk sebét, ha szükséges.

  • Adjunk az ebre mentőmellényt

Ha kutyánk nagy eséllyel nem csak a tó partján fog szaladgálni, hanem meg is mártózik benne, akkor ajánlott rátennünk egy mentőmellényt, hogy biztosan ne legyen gond a pancsolásból. Ha kutyusunkról tudjuk, hogy rossz úszó, akkor a mellény különösen hasznos lehet. 

  • Szárítsuk meg a bundát

A csobbanás után, ha lehetőségünk van rá, öblítsük le tiszta vízzel háziállatunkat, majd egy puha törölköző segítségével itassuk le bundájáról a vizet, kiemelt figyelmet fordítva a fülekre, ugyanis a fülekben bent maradt víz akár fertőzést, gyulladást is okozhat. Javasolt ilyenkor a nyakörvet is szárazra cserélni.

  • Szedjük fel a kutyagumit

Bárhova is menjünk, mindig legyen nálunk kutyapiszok-szedő zacskó, és használjuk is, ha szükségessé válik.

  • Nézzük át kutyánkat a fejétől a farkáig

Miután hazaértünk, fürdessük meg kutyusunkat, és nézzük át alaposan a testét, nincs-e benne kullancs vagy nem sérült-e meg valahol kedvencünk. Ha komolyabb sebet találunk, forduljunk állatorvoshoz.

További tartalmak

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

Kutyasétáltatás a téli hónapokban

A legjobb téli programok kutyusodnak

A legjobb téli programok kutyusodnak

Tömegközlekedési kisokos kutyagazdiknak

Tömegközlekedési kisokos kutyagazdiknak

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok