Új vagy még itt? Regisztrálj hírlevelünkre és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Legjobb játékok téli estékre

2023. február 01.

Télen sokszor azt kívánhatjuk, bárcsak átaludhatnánk a fagyos és borús, szürke napokat. Nem csoda, hogy ilyenkor kimozdulni van a legkevésbé kedvünk. Pedig a mozgás téli hónapokban is nagyon fontos az emberek és a kutyák számára egyaránt. A leghidegebb estéken ajánlott a négy fal között végeznünk kalóriaégető és mentálisan stimuláló tevékenységeket, amik persze lehetnek izgalmasak és szórakoztatóak.

Az elégtelen mennyiségű testmozgás és az ingerszegény környezet, szorongáshoz, stresszhez és egyéb egészségügyi problémákhoz vezethet a kutyusoknál. Az unatkozó négylábúak gyakran rosszalkodással hívják fel magukra a figyelmet, ami a gazdi számára bosszantó lehet. Mindezek elkerüléséhez ajánlott minden nap játszanunk egy kicsit kedvencünkkel.

Jutalomfalat adagolók

Valószínűleg még a leglustább ebek is mozgásra és gondolkodásra ösztönözhetőek némi finomsággal. Szerezzünk be egy jutalomfalattal tölthető labdát vagy egy IQ kutyajátékot, hogy háziállatunknak meg kelljen küzdenie a csemegékért.

Ezek az adagolók különösen hasznosak lehetnek azoknak a kutyáknak, amelyek szeretnek habzsolni, hiszen általuk mindig csak pár szem eledelhez jutnak hozzá, nem tudnak gyorsan enni. Ezáltal javítható az emésztés minősége és elkerülhető a puffadás.

A kalóriára azonban ügyeljünk, ha nem szeretnénk, hogy háziállatunkra felszaladjon pár kiló. A játék során elfogyasztott mennyiséget figyelembe véve csökkentsük a vacsorára szánt ételadagot.

Szétszórt falatok

Magát az esti etetést szórakoztatóvá tehetjük azzal, ha a tápszemeket szétszórva helyezzük el a padlón. Ezáltal ismét mozgásra ösztönözzük bundás barátunkat és a habzsolás ellen is kiváló, hiszen egyesével kell összeszednie a falatokat a konyha vagy a nappali különböző pontjairól. Még érdekesebbé tehetjük az étkezést azzal, ha némi szárazeledel szimatszőnyegbe kerül.

Bújócska

A bújócska azért is tökéletes benti játék, mert semmilyen felszerelést nem igényel. Cak egy kis türelemre és következetességre van szükségünk hozzá, hogy meg tudjuk tanítani kutyánkat a játékra.

Vegyünk pár szem csemegét a kezünkbe, és bújjunk el a szobában, szinte biztos, hogy kutyusunk keresni fog minket. Ha pedig megtalált, jutalmazzuk is meg érte. Minél több ember vesz részt a játékban, annál vidámabbá válhat az este. Ez egy remek módja annak, hogy erősödjön a család és az eb közötti kötelék.

Kötélhúzás

A kötélhúzás szintén izgalmas játék az eb és a gazdi számára egyaránt. Ez a hagyományos kutyás játék biztonságos és ártalmatlan környezetben képes feléleszteni kutyánk zsákmányszerző ösztönét és versenyzésre készteti mindkét résztvevőt.

Ha megfelelő játékszert választunk hozzá, akkor egyúttal a fogakat is tisztábbá tehetjük. Ügyeljünk arra, hogy a kötél ne csak strapabíró, de gyengéd is legyen, hogy biztosan ne okozhasson sérülést háziállatunk szájában. Ha elég nagy a nappalink vagy van egy hosszú folyosónk, akár apportírozásra is használhatjuk a kötelet.

Nem akarsz lemaradni legújabb cikkjeinkről?

Iratkozz fel!

További tartalmak

Itt a jóidő! Készüljetek fel a kinti kalandokra!

Itt a jóidő! Készüljetek fel a kinti kalandokra!

Legjobb játékok téli estékre

Legjobb játékok téli estékre

Kutyajátékok a téli estékre

Kutyajátékok a téli estékre

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.