Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Macska és a karácsonyfa

2019. december 02.

Macska és a karácsonyfa

A karácsonyi ünnepek, talán az év legszebbjei. Gyönyörű énekek, mézeskalács illat, ízletes vacsora, és színes csomagolásokba bújtatott ajándékok jellemzik ezeket a napokat, amiket leginkább szeretteinkkel szoktunk tölteni. Egyik elmaradhatatlan kiegészítője ennek az időszaknak a karácsonyfa. A macskagazdik pedig tudják, hogy az nem csak egy fa, hanem egy óriási kaparófelület, mászási lehetőség, és végtelen mennyiségű logó játék gyűjtőhelye. De sajnos veszélyes is lehet bársonytalpúnkra nézve, ha nem készülünk fel eléggé.

  1. Tegyünk úgy, mintha nem is lenne érdekes

A macskák természetesen kíváncsiak, így biztosan nem marad észrevétlenül az, ha beviszünk egy fenyőfát a házba. De megpróbálhatjuk egy-két napig csak úgy magában állni hagyni, aztán, ha elmúlt az újdonság varázsa, feldíszíthetjük. Ekkorra már talán nem annyira szeretne vele foglalkozni kedvencünk.

  1. Legyen kevésbé vonzó

A cicák nem szeretik a kellemetlen élményeket, de sokszor még a tűhegyes levelek sem riasztják vissza őket. Pedig azok bélelzáródást és sérüléseket is okozhatnak. Az élő- és a műfenyők levelei egyaránt veszélyesek. Segítség lehet, ha beszerzünk egy keserű spray-t, ami bizonyára nem tetszik majd a minitigrisnek. Kifejezetten erre a célra készült terméket válasszunk, hogy ne árthassunk vele az állatnak. Hatékony visszatartó erő lehet az is, ha kétoldalú ragasztóval fóliaszoknyát helyezünk a fára.

  1. A karácsonyfa vizéből inni tilos

A fa öntözővizét a szobatigrisek új itatónak tekinthetik, de az abból való szomjoltást meg kell akadályoznunk, hiszen akár műtrágyát, különböző adalékanyagokat, és baktériumokat is tartalmazhat, amelyek mérgezően hathatnak a cicák szervezetére. Ez esetben is a fóliahasználat bizonyul a legjobb megoldásnak.

  1. Rögzítsük a fát

Ha úgy látjuk, hogy megvan az esélye annak, hogy macskánk megtámadja a karácsonyfánkat, akkor próbáljuk meg kikötözni a falhoz vagy a mennyezethez, hogy biztosan ne dőlhessen el, és ne okozhasson túl nagy kárt a cica. Drasztikus lépésnek tűnhet, és nem a legszebb látvány, de szükség lehet rá.

  1. Lámpák és gyertyák csak felügyelettel

Ahhoz, hogy kedvencünk ne szenvedhessen áramütést és biztosan ne égethesse meg magát (továbbá ne gyújthassa fel a házat a gyertya eldöntésével), ügyeljünk arra, hogy csak akkor égjenek a gyertyák és csak akkor legyen bedugva a konnektorba a villogó, ha mi is jelen vagyunk. Ha a minitigris híres zsinórrágó, akkor inkább ne is próbálkozzunk a fényekkel.

  1. Macskabiztos karácsonyfadíszek

Azokat a díszeket, amiket féltünk, inkább a fa tetején helyezzük el, valamint erősen rögzítsük őket, és a masszívabbak kerüljenek az alsó ágakra, vagy egyszerűen hagyjuk is ki a fa alját. Ha egy üveggömb leesik és széttörik, azzal nem csak egy kedvelt tárgyunkat veszítjük el, hiszen az éles törmelék komolyabb sérülést is okozhat a cicának. Boákat is csak olyan magasságba tegyünk, ahol biztosan nem éri el bársonytalpúnk.

  1. Figyelemelterelés

Új játékszerekkel, csomagolópapírral, dobozokkal elterelhetjük a cica figyelmét a fáról. Próbáljunk meg izgalmasabb dolgokat kínálni a számára a karácsonyfánál. Ha nem sikerül, és kedvencünk teljesen megszállott lesz, akkor megpróbálhatjuk elbarikádozni a fát, esetleg olyan szobába helyezni, ahova nem mehet be háziállat.