Új vagy még itt? Iratkozz fel hírlevelünkre és megajándékozunk egy 10%-os kuponnal

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Kutyaegészség

Kutyaegészség

Kutyánk egészségének megőrzése kiemelten fontos, egy kis odafigyeléssel pedig mi magunk is hozzájárulhatunk jólétükhöz. Az egészséges étrend kialakítása kulcsfontosságú az egészséges testsúly megtartásához. De megelőzésképp és az állapot javításához megoldás lehet például különféle táplálékkiegészítők alkalmazása.

Gyakran ismétlődő kérdések

A leghűségesebb társaink. A kutyák nélkülözhetetlenek akár vadászat közben, akár mint rendíthetetlen őrszemek, akár mint terelőállatok a csorda mellett, és teljes értékű családtagok. A kutyák már évszázadok óta az ember társai. Ha egyszer együtt éltünk velük, soha többé nem szeretnénk erről lemondani. Azonban mielőtt a bundás barát befogadására sor kerül, fontos, hogy felkészüljünk a helyes gondozásra és a megfelelő nevelésre, hogy kedvencünk semmiben ne szenvedjen hiányt. Tanácsadó magazinunkból mindent megtudhatsz a kutyatartásról, ahhoz, hogy négylábú barátod mindig boldog és kiegyensúlyozott legyen!

Nincs még egy olyan tanulékony, hűséges állat, mint a kutya. Az idők folyamán a farkasból fejlődött ki a mai kedvencünk viselkedési mintája és külső megjelenési formája. Ennek ellenére hatalmas különbségek vannak az egyes kutyafajták tulajdonságaiban. Vannak kis- és nagytestű fajták, hosszú- vagy rövidszőrűek és mindegyiknek egészen mások a jellemvonásai.

Az FCI (Nemzetközi Kinológiai Szövetség) a legnagyobb világméretű egyesület, ami meghatározza a fajta sztenderdeket és a különféle kutyafajtákat 10 csoportba sorolja a pásztor- és vadászkutyáktól kezdve egészen a társasági kutyákig és a kopókig. A besorolás alapján gyorsan kiderítheti az ember, hogy melyik kutya illik saját életstílusához.

A kutya immár generációk óta egészen különleges háziállat. Ám nem szabad alábecsülni az igényeit, hisz a legtöbb fajtának többre van szüksége puszta simogatásnál. Ha olyan kutyára vágysz, aki családtagként él veled, pontosan tisztában kell lenned azzal, hogy nem pillanatnyi döntést hozol, hanem ideális esetben sok évre szólóan kell szép otthont nyújtanod az állatnak.

Ahhoz, hogy a kutyusodból hűséges társ váljon, akit szívesen viszel magaddal bárhova, fontos, hogy az első pillanattól kezdve tudatosíts benne néhány szabályt. Kölyökkutyák esetén különösen érdemes egy kutyaiskola mielőbbi felkeresése. Kiskutyád ott nemcsak azonos korú és fajtájú társaival lehet, de a gazdik is megoszthatják egymással a nevelési ötleteiket és más általános, kutyatartással kapcsolatos kérdéseiket.

Kedvencünk nevelésének kulcsa a szeretetteljes következetesség. A helyes viselkedést jutalmazni kell, a helytelen viselkedés ellensúlyozására azonban a fizikai erőszak soha nem megoldás, hiszen csak megerősítheti a helytelen viselkedést vagy agressziót válthat ki.

Ahhoz, hogy a helyes viselkedést megtanítsd kedvencednek, több eszköz is segítségedre lehet. A dummy-tól a klikkerig, nálunk biztosan megtalálod az ideális eszközt kutyusod számára. Magazinunkban minden információt megtalálsz a kutyaneveléssel kapcsolatos érdekes tippekről és trükkökről, egy állati jó kutya-gazdi kapcsolat érdekében.

Táplálkozási tanácsaink és tippjeink segíthetnek neked a megfelelő eledel kiválasztásában.

Az azonban egyértelmű, hogy a kutyák egészen különböző igényeket támasztanak a napi táplálékkal kapcsolatban. Hisz ők is szenvedhetnek krónikus betegségben, hajlamosak lehetnek az elhízásra vagy bizonyos élelmiszerek allergiás reakciót válthatnak ki náluk. Ehhez társul, hogy a kutyádnak minden életszakaszában más táplálékösszetevőkre van szüksége. Így pl. a kölyökkutyáknál egy egészséges, az adott fajtának megfelelő növekedés elősegítése az elsődleges cél, az idősebb kutyák azonban alacsonyabb energiatartalmú eledeleket igényelnek és esetükben arról van szó, hogy hosszabb ideig maradjanak életerősek és egészségesek. Végül a fajtaspecifikus tulajdonságoknak is nagy szerepe van a táplálék kiválasztásában. Hisz egy csivava értelemszerűen más táplálékot igényel, mint egy német dog.

Ám mindig az legyen az elsődleges, hogy a táplálék ízletes legyen és a kutyád ne fanyalogjon, ha belenéz a táljába. A nedves és száraz kutyaeledel mellett, sok gazdi a BARF-étrend (biológiailag megfelelő nyers étel) mellett teszi le a voksát, ami zöldségből, olajokból, nyers húsból és vitaminokból álló tápanyagok, valamint táplálékkiegészítők kombinációja. A legtöbb gazdinak kezdetben érdemes kipróbálnia a különböző kombinációkat, főleg, ha különösen válogatós kutyája van.

A helyes gondozás elengedhetetlen ahhoz, hogy a kutyád kiegyensúlyozott legyen. Ide tartozik a körömvágás, a szőrápolás, a foghigiénia és a rendszeres állatorvosi kontrollvizsgálat. Ám néha a gazdiknak is tüzetesen meg kell vizsgálniuk kedvencüket. Ezért fontos, hogy kezdettől fogva megtanítsd neki, hogy mindenhol engedje megvizsgálni magát. Erre megtaníthatod játékosan, ami idővel rutinná válhat nála. Hisz senki sem ismeri olyan jól az állatot, mint te. Senki sem veszi észre nála a testi és viselkedésbeli változásokat olyan gyorsan, mint a gazdája.

Az ápoláshoz szintén rendelkezésedre áll néhány segédeszköz, mint kutyasampon, karomvágó, a szőr kifésülésére alkalmas kefe, valamint a száj- és fogápoláshoz való termékek.

Mivel a kutyák is megbetegedhetnek, fontos, hogy jó állatorvost találj, akiben megbízol és akinél a kutyád is jól érzi magát.

Tanácsadó rovatunkban összegyűjtöttük neked a kutyáddal kapcsolatos legfontosabb kérdéseket. Számos tippet és trükköt adunk a kutyák nevelésével, gondozásával, táplálásával, betegségeivel és az ember-kutya együttélésével kapcsolatban.

Ezen kívül webshopunkban megtalálsz mindent, ami a kutyák szívét megdobogtatja. Rendelkezésedre állnak a legjobb minőségű termékek a fekhelyektől, eledelektől kezdve az összes tartozékig, játékig, pórázig, nyakörvig és szállítóeszközig bezárólag.

Értesülj elsőként az akcióinkról!

Értesülj elsőként akcióinkról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy megajándékozhassunk
egy 10% kedvezményre* jogosító webshop kuponnal


A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható.

Az ajánlat kizárólag az újonnan regisztrált (hírlevélre feliratkozott) résztvevő személyek számára elérhető. A 10% kedvezményre jogosító online kupon kizárólag a regisztráció 2 lépése során kért összes személyes adat megadása esetén (teljes profil kitöltése) érvényes, egyszeri kedvezményre jogosít, ami a kupont tartalmazó elektronikus levél küldésétől számított 4 héten belül használható fel. A webshop kuponkód érvényességnek meghosszabbítására nincs lehetőség, az más személyre át nem ruházható és kizárólag a fressnapf.hu webáruházban történő vásárlás esetén érvényesíthető. A kedvezmény nem vonatkozik a leárazott termékekre, más ajánlattal nem összevonható. Az e-mail cím elírásából vagy érvénytelen e-mail cím megadásából származó kellemetlenségekért nem áll módunkban felelősséget vállalni. Amennyiben az akcióban résztvevő személy a webshop rendelés leadása után mutatja be a kedvezmény kódot, nem lesz jogosult annak felhasználására. Az akció nem tartalmazza (nem csökkenti) a lehetséges szállítási költségeket, amelyek kifizetéséért az akcióban résztvevő személyek felelősek. Az adatkezeléssel kapcsolatos bővebb információért kérjük, látogasson el a fressnapf.hu/adatkezelesi-tajekoztato oldalra.