Új vagy még itt? Regisztrálj a Fressnapf Klubba és értesülj elsőként akcióinkról

Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Nyári akvárium dekorációk

2022. június 09.

Sok akváriumkedvelő számára az egyik fő örömforrás a díszítés. Mivel az áruházakban egyre több dekoráció közül válogathatunk, így szinte bármilyen témát is álmodunk meg, valószínűleg megtaláljuk a hozzá illő darabokat. Érdemes arra is gondolni, hogy az akvárium elemei nem csak halaink környezetének kinézetére vannak hatással, hanem például rejtekhelyül is szolgálhatnak.

Mik azok az akvárium dekorációk?

Az akvárium dekor magába foglalja az aljzatot és a hátteret egyaránt. Állhat élő vagy élettelen növényekből, kövekből, sziklákból, tárgyakból, és egyéb izgalmas kiegészítőkből is. Megkülönböztethetünk sós- és édesvízi dekorációkat. Ezek az elemek nem csak az akvárium megjelenésére lehetnek pozitív hatással, hanem kopoltyúsainkra is, ugyanis:

– A halak menedékként használhatják őket.
– Az élő kövek amellett, hogy dekoratív, felbecsülhetetlen az általa nyújtott természetes bioorganikus szűrésnek köszönhetően. (Valójában nem élő kőről van szó, hanem olyan kőzetről, amely tele van baktériumokkal, valamint mikro- és makroorganizmusokkal, melyek segítenek megtisztítani a vizet. De ezek kimondottan csak tengeri akváriumok esetében használhatóak, mert édesvízben ezek az organizmusok elpusztulnak és az egész akvárium flóráját tönkre teszi.)

Édesvízi akvárium dekorációk nyárra

Az édesvízi dekorelemek rendkívül változatosak lehetnek, nem csak az állatos boltokban találhatunk megfelelő darabokat, hanem akár háztartási tárgyakkal is kreatívkodhatunk. Bármit is választunk, fontos, hogy alaposan tisztítsuk meg, mielőtt beletennénk az akváriumba, és győződjünk meg arról, hogy nincsenek lebomló részei, valamint éles szélei sem, amelyek megsérthetnék pikkelyeseinket.

Nyáron feldobhatjuk az akvárium hangulatát több színes kiegészítővel is. Betelepíthetünk néhány új növényt, akár élőt és műanyagot egyaránt, színes, fényes kavicsokat, például kéket, sárgát és rózsaszínt, illetve különböző méretű sziklákat. A felhasznált tárgyaknál fő szempont, hogy műanyagból vagy kerámiából készüljenek. Igazi nyári hangulatot idézhet elő például néhány különleges csiga, kagyló és tengericsillag, egy hajókormány, esetleg egy víz alatti kis sziget.

Sósvízi akvárium dekorációk nyárra

A sósvízi akváriumok díszítése gyakran eltér az édesekétől. Ennek az egyik oka, hogy azok a növények, amelyek jó választásnak bizonyulnak az édesvízi akváriumhoz, a sós környezetben nem maradnának életben. De szerencsére így is rengeteg élő- és élettelen dekorelem állhat a rendelkezésünkre.

Nyáron legyünk bátrak a színekkel! Válasszunk élő vagy gumiból készült, színes korallokat, élő kagylókat és algákat, valamint különböző, erre a célra készült figurákat, például rákokat, sellőket, kalózokat, búvárokat, stb.

Az élő és a műanyag tárgyaknak egyaránt vannak előnyei és hátrányai is, ezeket érdemes átgondolni, mielőtt bevásárolnánk. Úgy állítsuk össze a dekorációt, hogy mire minden elem belekerül az akváriumunkba, az ne váljon túl zsúfolttá, hogy elegendő tere maradjon díszhalainknak az úszkáláshoz.

További tartalmak

5 tipp, hogyan rendezd be első akváriumodat!

5 tipp, hogyan rendezd be első akváriumodat!

Nyári meleg az akváriumban

Nyári meleg az akváriumban

Nyári akvárium dekorációk

Nyári akvárium dekorációk

Értesülj elsőként akcióinkról!

Regisztrálj a Fressnapf Klubba, egy kattintás:

A jelölő négyzet bejelölésével hozzájárulok, hogy Fressnapf-Hungária Állateledel és Felszerelés Nagy-és Kiskereskedelmi Kft, a megadott személyes adataimat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint reklám küldése és a nyereményjátékban való részvételi lehetőség biztosítása céljából kezelje. A hozzájárulásom bármikor visszavonható

Regisztrálok