Nyári játékötletek cicáknak

2021. május 31.

Nyári játékötletek cicáknak

Nyáron a cicák kevésbé aktívak, a magas hőmérséklet rájuk is kihat. Sokszor megkeresik a lakás leghűvösebb vagy épp legszellősebb pontját, és ott relaxálnak. Ám, még ha kevésbé is van kedvük ahhoz, hogy aktivizálják magukat, mozgásra ilyenkor is szükségük van egészségük fenntartása érdekében. Ezért előfordulhat, hogy egy kicsit kreatívabbnak kell lennünk, hogy rávegyük minitigrisünket a játékra.

1. Húsleves jégkockák

A húslevesből készült jégkockák egyszerre hűsítőek és szórakoztatóak. Az első lépés, hogy készítsük el a húslét. Fontos, hogy ne kerüljön bele hagyma és egyéb, a cicára káros hozzávaló. Egyszerűen csak vizet és húst tartalmazzon. Tehát helyezzük a bársonytalpú kedvenc husiját csontostól egy edénybe, öntsünk rá vizet, majd forraljuk fel. A főzési idő a kiválasztott hústól és a víz mennyiségétől is függ. Miután elkészült a húsleves, szedjük le a zsírt a tetejéről, és adagoljuk a levest a jégkockatartóba. Minden darabhoz adjunk egy kis husit is, így csábítóbbá válnak majd a macska számára. Miután megfagytak, tegyünk két kockát egy széles, alacsony peremű tálba cicánknak, hogy élvezze a játékot, miközben egy kis frissítő finomsághoz is hozzájut.

2. Vízi játékok

A víz izgalmasabbá teheti a játékokat. Egy megengedett vízcsap már önmagában is felkeltheti minitigrisünk érdeklődését, és különösen jó megoldás lehet egy-egy mozgásérzékelővel felszerelt csap is. Ha cicánk szereti a nedves élményeket, beszerezhetünk néhány vízen úszó játékszert és egy macskáknak készült szökőkutat is. Utóbbi esetében ne feledkezzünk meg a heti egyszeri tisztításról. Ügyeljünk arra, hogy a játékok biztonságosak legyenek, lenyelhető és más, veszélyes részek nélkül.

3. Padlójátékok

A macskák egyediek, így minden cica más-más játékot preferálhat jobban. Sokan szeretik a gömbölyű formákat, más minitigriseket pedig inkább az köt le, ha egy apróságot vagy finom falatot meg kell szerezni, vagy ki kell halászni valahonnan. Ha valami különlegesebbet szeretnénk, válasszunk egy IQ cicajátékot, de egy szájban hordható plüss egér vagy egy botos cicajáték is ideális lehet. Tapasztaljuk ki, hogy melyik kelti fel leginkább kedvencünk vadászösztönét.

4. Függőleges terület

A cicák imádnak felmászni dolgokra és a magasból bámészkodni, ezért egy többszintes macskabútorral biztosan örömet fogunk okozni háziállatunknak. Ha tudjuk, akkor helyezzük el az ablak közelében, hogy kilásson kedvencünk. Szintén hatalmas plusz, ha a bútoron beépített játékok és kaparók is helyet kapnak.

5. Rejtekhelyek

A legtöbb szobatigris szívesen bujkál bútorokban, dobozokban, alagutakban. Ehhez a mókához tökéletes lehet egy nagyobb, fülek nélküli, egyszerű papírzacskó, de akár színes, zörgő alagutat is vásárolhatunk. Arra figyeljünk, hogy biztonságos helyen játszhasson csak velük a cica, nehogy sérülés legyen a vége.

Fontos, hogy a játékidőt megfelelően időzítsük, és ne várjunk el túl nagy aktivitást pajtásunktól, ha épp nagyon meleg van, esetleg idős. A legjobb, ha reggel vagy este invitáljuk játékra háziállatunkat, amikor hűvösebb van. Ha egy-egy játékszer önmagában nem kelti fel cicánk érdeklődését, akkor egy kis macskamenta megoldás lehet.