Search
Generic filters
Exact matches only
Akció kezdete

Tegyen termékeket a bevásárlólistára, nyomtassa ki és hozza el az áruházba, hogy biztosan ne maradjon ki semmi. A bevásárlólistára tett termékeket a weboldalon nem lehet megvásárolni.

Strandolás kisállattal

2020. július 19.

Strandolás kisállattal

A kutyusunkkal való strandolás izgalmas és szórakoztató nyári program lehet. Ám ahhoz, hogy valóban jól tudjuk magunkat érezni kedvencünkkel, és problémamentesen teljen el az együtt eltöltött idő, alaposan fel kell készülnünk. A kánikula és a vízpart is tartogathat kellemetlen meglepetéseket.

  1. Legyen a strand kutyabarát

Az első dolgunk mindig az legyen, hogy megismerjük a kiválasztott strand szabályzatát, hogy meggyőződjünk arról, biztosan magunkkal vihetjük-e oda bundás barátunkat. Azt is érdemes figyelembe vennünk, hogy szükséges-e a póráz használata, vagy szabadon engedhetjük-e kedvencünket. Egyre több ember számára fontosak a kutyabarát helyek, így valószínűleg találunk megfelelő strandot a közelünkben.

  1. Tanítsuk meg a kutyusunkat úszni

Egyes négylábúak örömmel mennek be a vízbe a játékszerért, mások inkább elkerülik a nedves élményt. Ne gondoljuk, hogy pajtásunk azonnal profi úszóvá válik, eleinte lehet, hogy nagyon óvatosan fogja csak megközelíteni a vizet, és ez teljesen rendben van. Legyünk vele türelmesek és reagáljunk kedvesen. Az első úszóórák ideje alatt mindig maradjunk kutyusunk mellett, hogy biztonságban érezze magát és közbe tudjunk avatkozni, ha szükséges.

  1. Biztosítsunk ivóvizet, árnyékot

Bármikor, amikor hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban, fontos, hogy legyen lehetősége háziállatunknak árnyékba vonulni, és rendszeresen kínáljuk meg őt friss, hideg ivóvízzel. A strandon lévő meleg és az aktív testmozgás ellenkező esetben hamar kiszáradáshoz és hőgutához vezethet.

  1. Kerüljük a hullámzó vizet

Bármennyire is jó úszó kutyánk, a part olyan részét válasszuk, ahol nem közlekednek hajók, motorcsónakok, vagy jet ski-k, amik rendszeresen megzavarnák a vizet. Az erős vízáramlás veszélyes lehet a legügyesebb kutyusok számára is. Ha pajtásunk még kezdő, akkor mentőmellényt is érdemes lehet ráadnunk, hogy nagyobb biztonsággal élvezhesse ki a pancsolást.

  1. Ne igyon az eb sós vizet

A kutyák szívesen isznak a sós vízből, pedig az nem jó a szervezetüknek, ezért, ha tengerparton strandolunk, ügyeljünk arra, hogy ne kortyoljon a tengervízből bundás barátunk. Ezt például azzal is korlátozhatjuk, ha inkább az általunk vitt édes vízzel kínáljuk rendszeresen. A sós víz hasmenést és egyéb hasi problémákat is okozhat.

  1. Használjunk napvédőt

A háziállatok is leéghetnek és bőrrák kockázata is fennállhat, különösen, ha rövid szőrrel és világos bőrrel rendelkeznek. A napvédő termék használatakor kiemelt figyelmet kell kapnia az orrnak és a füleknek, mert ezek égnek le a leghamarabb. Az is segíthet, ha csak kora reggel vagy késő délután megyünk ki a strandra kedvencünkkel.

  1. Készüljünk fel a veszélyes tárgyakra

A homokban előfordulhatnak törött üvegek, sziklák, horgok, korallok, amelyek sérülést okozhatnak bundás barátunk mancsain. A forró homok ráadásul önmagában is veszélyes lehet, hiszen megégetheti az állat lábát. Kutyacipők használatával megóvhatjuk az eb tappancsait, és az is segíthet, ha közvetlenül a vízparton sétálunk, ahol nedves a homok.

  1. Öblítsük le a bundát alaposan

Függetlenül attól, hogy sós- vagy édesvízben úszkált kutyusunk, a strandolás után alaposan fürdessük meg, hogy teljesen kitisztuljon a bundája, és semmilyen összeszedett káros anyag (só, homok, stb.) ne okozhasson irritációt, viszketést.