A hónap legjobb természetes eledelei

2020. szeptember 16.

A hónap legjobb természetes eledelei

A megfelelő kutyaeledel kiválasztása nem is olyan egyszerű. Rengeteg márka és termék közül válogathatunk, időnként beköszöntenek különböző trendek és hóbortok, így nehéz eldönteni, hogy valójában mi a legjobb négylábúnk számára. Ami biztos, hogy ahhoz, hogy kedvencünk kiegyensúlyozott, egészséges életet élhessen, minőségi eledelekkel kell kínálnunk. Törekedjünk arra, hogy a természetes eledelek közül kerüljön első sorban a kosarunkba.

A természetes takarmányok az összetevőktől lesznek természetesek, vagyis kizárólag növényi- és állati eredetű alapanyagokat tartalmaznak, és mellőznek mindenféle mesterséges adalékanyagot, például ízfokozókat, tartósítószereket vagy színezékeket.

Azonban jó, ha tudjuk, hogy vannak olyan növényi- és állati eredetű élelmiszerforrások, amelyeknek szintén nincs helye a magas minőségű, természetes állateledelekben, ilyen például a kukorica, a búza, valamint a szója is. Ezért fontos, hogy mindig tanulmányozzuk át a termékeken található címkéket.

Ügyeljünk arra, hogy a kiválasztott táp vagy konzerv összetevői között minél magasabb arányban szerepeljen valamilyen hús, például csirke. Emellett jó, ha gyümölcsök és zöldségek is olvashatóak a listában. Amennyiben háziállatunknak érzékeny a gyomra vagy allergiás valamire, a legjobb, ha az állatorvossal egyeztetve választjuk ki a neki legideálisabb termékeket.

Kiváló opció lehet felnőtt kutyusunk számára a Real Nature Wilderness Adult Pure csirkés kutyatáp. Ez egy teljes értékű takarmány, melyet a farkasok táplálkozásának mintájára készítettek. Magas hústartalommal rendelkezik, mindössze egyetlen állati fehérjét tartalmaz. Nincsenek benne gabonafélék, ami azért jó, mert könnyebben megemészti az eb, és kisebb eséllyel jelentkeznek ételallergiás tünetek. Továbbá megtalálhatóak benne hasznos és értékes vitaminok- és ásványi anyagok is, mindeközben pedig hozzáadott mesterséges tartósítószerektől, szín- és aromaanyagoktól mentes.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/real-nature-wilderness-adult-pure-csirke-12kg/

Ha kedvencünk szívesebben fogyaszt nedves eledeleket, akkor kínáljuk például Real Nature Wilderness marha & bivaly kutyakonzervvel. 95%-ban tartalmaz marha és bivaly húst, a maradék 5%-ot pedig olyan természetes összetevők teszik ki, mint az édesburgonya, a tök, a cickafark, a gyermekláncfű, a csalán, a galagonyalevél vagy a lazacolaj. Vagyis egészséges és tápláló vacsoraként szolgál minden kutyus számára.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/6xreal-nature-wilderness-konzerv-adult-marhabivaly-400g/

Ne felejtsük el, hogy a nassolnivaló is lehet egészséges. Vásároljunk felnőtt bundás barátunknak például MultiFit Native szárított malacfüleket. Ha viszont négylábúnk még kölyök, idős, vagy épp érzékeny a gyomra, akkor adagoljuk a halfalatokat jutalomként. A malacfülek és a sprotnik sem tartalmaznak hozzáadott színezékeket és tartósítószereket. Természetes és ízletes finomságok, melyekkel remekül motiválhatjuk pajtásunkat a tréningek során.

https://webshop.fressnapf.hu/termekek/multifit-natural-szaritott-sertesful-400g/
https://webshop.fressnapf.hu/termekek/multifit-native-kutya-jutalomfalat-hal-falatok-200g/